Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +19 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 2. maijs
Sigmunds, Zigismunds, Zigmunds

Prezidents: Kopīgs redzējums - vienota, brīva un droša Eiropa

"Solidaritāte, saliedētība un brīva izvēle ir alianses vislielākais spēks un vērtība, sekojot kopīgajam redzējumam - vienota, brīva un droša Eiropa,"  savā uzrunā NATO samita laikā norādīja Latvijas prezidents Andris Bērziņš.

NATO samita otrajā darba dienā, piedaloties sesijā par NATO izaicinājumiem jaunajā drošības situācijā, Bērziņš Latvijas valsts vārdā pateicās sabiedrotajiem par kolektīvo solidaritāti Baltijas reģiona drošības pasākumu pastiprināšanas uzsākšanā, par izcilo NATO Eiropas spēku virspavēlnieka darbu un nenovērtējamo atsevišķu sabiedroto ieguldījumu.

"NATO-Krievijas padomes dibināšanas akts nedrīkst ierobežot Latvijas spējas aizstāvēties," bilda prezidents.

"Latvijas tauta viennozīmīgi sajūt jūsu atbalstu un atkārtotu drošības apliecinājumu," uzsvēra prezidents, norādot, ka Baltijas reģionā ir jāturpina pašreizējie drošības pasākumi, NATO spēku pastāvīga klātbūtne un paātrināts reaģēšanas ātrums austrumu flangā.

"No savas puses mēs esam gatavi nodrošināt visu nepieciešamo infrastruktūru un atbalstu kā uzņemošā valsts spēku izvietošanai Latvijas teritorijā," apliecināja prezidents.

Tāpat Bērziņš norādīja, ka NATO nedrīkst pieļaut situāciju, ka trešās valstis ierobežo alianses lēmumu pieņemšanu un tiesības uz pašaizsardzību. "NATO-Krievijas padomes dibināšanas akts nedrīkst ierobežot mūsu spējas aizstāvēties," uzskata prezidents.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas