Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Prezidents nav tikai izkārtne

Valsts prezidents nav tikai skaista durvju izkārtne, "viņam ir jābūt praktiskam palīgam visiem, kas vēlas strādāt valsts labā gan iekšpolitikā, gan ārpolitikā", savā pirmajā uzrunā Saeimā pēc zvēresta nodošanas sacīja jaunais Valsts prezidents Raimonds Vējonis.

Savā uzrunā Vējonis teica, ka valsts drošības stiprināšana var izrādīties grūtāks uzdevums, nekā varētu izklausīties. "Šobrīd daudzi Eiropā ir kā pamodušies no ilga miega. Mūsu kaimiņvalsts agresīvā rīcība Ukrainā parāda, ka militārajai un tehnoloģiskajai drošībai joprojām pasaulē ir liela loma," teica Vējonis. Viņš runā aicināja pievērst uzmanību drošībai arī plašākā nozīmē, jo ir jārunā ne tikai par militāro, bet arī katras ģimenes drošību par savu dzīvi, sociālo drošību un to, kuru sagaida valsts uzņēmēji. Vējonis sola nepieļaut uzņēmīgu cilvēku nostādīšanu pret savu valsti, bieži mainot nodokļu likmes vai pieņemot grūti saprotamus likumus. Viņš teica: "Kā Valsts prezidents es iestāšos pret šādu praksi. Valsts pārvaldei ir jāstrādā saprotami un prognozējami."

Valsts prezidenta pirmajā runā bija pieminēti gan bijušie Augstākās padomes deputāti, kuri atjaunoja neatkarību, gan cittautieši, kuri nes Latvijas vārdu pasaulē un kuru vidū ir viens no labākajiem pasaules tenoriem Aleksandrs Antoņenko un fiziķis Vjačeslavs Kaščejevs. Sabiedrības saliedēšana prezidentam šķiet ļoti svarīga. Jāatgādina, ka Vējoņa ievēlēšanā 3. jūnijā, visticamāk, izšķirošā loma bija daļai Saskaņas deputātu. "Katra Latvijas cilvēka sasniegums ir sasniegums mūsu valstij kopumā, iemesls lepoties katram Latvijas patriotam. Viņi visi ir pelnījuši mūsu novērtējumu ikdienā caur pozitīvu attieksmi, uzmundrinājumu un atzinību - nevis tikai ordeņus un godazīmes - kā apliecinājumu jau paveiktajam," teica Vējonis. Prezidenta uzstāšanās radīja iespaidu, ka viņš centīsies pierādīt, ka savā darbā ieklausīsies ikvienā cilvēkā, "jo prezidentam ir jāspēj līdzsvarot dažādas intereses un pie prezidenta būs gaidīts ikviens". Vējonis cer uz labu sadarbību ar visiem Latvijas politiskajiem spēkiem,
"ciktāl tie ir gatavi valstiskam darbam".

Visu žurnālistes Ināras Egles rakstu Prezidents nav tikai izkārtne lasiet ceturtdienas, 9.jūlija, laikrakstā Diena!


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Kariņa liktenis premjeres rokās

Viens no Vienotības valdes locekļiem Cēsu mērs Jānis Rozenbergs intervijā Agnesei Margēvičai atzīst, ka situācija partijai ir ļoti sarežģīta un neko nedarīt tā vairs nevar atļauties.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas