Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +6 °C
Daļēji saulains
Otrdiena, 7. maijs
Henrijs, Jete, Henriete, Enriko

Pusi no trūkstošajiem 6 miljoniem IZM segs no RIGIBOR likmju svārstībām

Lai segtu iztrūkumu saistībā ar mērķdotācijām pedagogu atalgojumā, gandrīz puse no nepieciešamajiem līdzekļiem tiks iegūti RIGIBOR likmju svārstību rezultātā, aģentūru LETA informēja izglītības un zinātnes ministra padomniece Una Ahuna-Ozola.Viņa paskaidroja, ka pusi no nepieciešamās summas Izglītības un zinātnes ministrija (IZM) nodrošinās, pārplānojot budžetu un pārvirzot ieekonomēto finansējumu no citām budžeta programmām.

Paredzēts, ka 2,5 miljonus varēs iegūt no apakšprogrammas "Studējošo un studiju kreditēšana", jo šādas summas ekonomija radusies, samazinoties sešu mēnešu RIGIBOR likmei. Proti, šī gada laikā ir samazinājusies procentu starpība, ko sedz students un ko sedz Studiju un zinātnes administrācija kredītiestādēm par izsniegto studiju un studējošo kredītu no kredītiestāžu līdzekļiem ar valsts vārdā sniegtu galvojumu.Bet vēl 0,5 miljonus latu ministrija plāno iegūt, izvērtējot 2013.gada apstiprinātā budžeta izpildes rādītājus.Tomēr ministrijai nepieciešami vēl trīs miljoni latu, lai segtu radušos iztrūkumu. Tāpēc IZM virza izskatīšanai Ministru kabinetā informatīvo ziņojumu un lūdz piešķirt papildu finansējumu mērķdotācijai no budžeta programmas "Līdzekļi neparedzētiem gadījumiem" 3 042 100 latu apmērā.Jau ziņots, ka izglītības un zinātnes ministrs Vjačeslavs Dombrovskis (RP) konstatējis, ka iepriekšējos gados IZM budžeta plānošanā ir pieļautas kļūdas, kuru dēļ ir izveidojies iztrūkums 6 042 100 latu apmērā mērķdotācijās pedagogu atalgojumam. Iztrūkums esot izveidojies nekvalitatīvi veiktas budžeta plānošanas dēļ, pildot IZM un Latvijas Izglītības un zinātnes darbinieku arodbiedrības sadarbības memoranda nosacījumus.Valdošās koalīcijas pārstāvji pagaidām nav vienojušies par risinājumu saistībā ar IZM budžeta iztrūkumu. Viens no iespējamiem risinājumiem, par ko lems valdība, varētu būt līdzekļu pārdale, tāpat nevarot izslēgt budžeta grozījumu iespēju.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Pirmdien daudzviet ilgstoši līs

Jaunā nedēļa sāksies ar lietainu un salīdzinoši vēsu laiku, prognozē Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrs.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas