Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +8 °C
Viegls lietus
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Raidījums: Lūpu "pumpēšanas" biznesā dur, kurš vēlas; izglītības kontroles nav

Arvien populārākām kļūstot lūpu palielināšanas procedūrām, skaistumkopšanas tirgū likumsakarīgi parādās arvien vairāk lūpu palielināšanas speciālistu. Izrādās, ka daļai no tiem nav likuma prasītas izglītības, secinājis Latvijas Televīzijas raidījums Aizliegtais paņēmiens pēc eksperimenta ietvaros apmeklētiem skaistumkopšanas saloniem.

Šādu pakalpojumu piedāvā gan bijušās medmāsas, gan ārstu palīgi, gan kosmētiķes, kas klientus maldina un uzdodas par kosmetoloģēm. Likums nosaka, ka durt un pildītas lūpas ar speciālām vielām jeb filleriem drīkst tikai konkrētu augstāko medicīnisko izglītību ieguvuši mediķi, kas turklāt saņēmuši attiecīgās metodes sertifikātu.

Kontroles faktiski nav, jo Veselības inspekcija norāda, ka viņu galvenais uzdevums ir pārbaudīt, vai dažādu skaistumkopšanas pakalpojumu sniedzēji ievēro higiēnas normas, nevis pārbaudīt personāla izglītību un kvalifikāciju.

Kopumā raidījuma Aizliegtais paņēmiens žurnālisti apmeklēja sešus lūpu palielināšanas speciālistus, kas pieņem kā privāti, tā arī skaistumkopšanas salonos, bet

attiecīgās izglītības nebija nevienam, par ko var pārliecināties Veselības inspekcijas publiski pieejamās datubāzēs.

Lūpu palielināšanas procedūra šobrīd ir kļuvusi ļoti populāra, taču atšķirībā no mezoterapijas un biorevitalizācijas procedūrām, ko drīkst veikt arī kosmētiķi, lūpu pildīšana ar īpašām vielām ir ar daudz augstāku risku pacientiem, līdzīgi kā botulotoksīna injekcijas, un tāpēc valsts no savas puses ir noteikusi arī augstāku izglītības standartu.

Šādas procedūras drīkst veikt mediķi ar vismaz pirmā līmeņa augstāko medicīnisko izglītību konkrētās specialitātēs – plastiskā ķirurģijā, dermatoloģijā, kosmetoloģijā, neiroloģijā, oftalmoloģijā. Turklāt papildus šādam diplomam procedūru veikšanai nepieciešams arī Latvijas ārstu biedrības izsniegts konkrētās procedūras metodes sertifikāts, kas ir saskaņots ar Latvijas Estētikas Medicīnas asociāciju.

Arī šāda sertifikāta nebija nevienai no sešām Aizliegtā paņēmiena apmeklētajām speciālistēm, kuras piedāvāja lūpu palielināšanas pakalpojumus.

Viena no šīm speciālistēm, kas pēc izglītības ir kosmētiķe, bet uz vizītkartes bija norādīts "kosmetoloģe", pēc tam intervijā raidījumam apgalvoja, ka "ar vizītkartēm noticis misēklis".

Runājot par lūpu palielināšanu, viņa turējās pie pārliecības, ka šādus pakalpojumus klientiem sniegt drīkst, jo ir izgājusi vairākus lūpu pildīšanas preparātu izplatītāju kursus, kuros tas tiekot mācīts. Viņai esot šādi sertifikāti, kurus viņa raidījumam arī nosūtīja.

Kā vēlāk pārbaudīja Aizliegtā paņēmiena žurnālisti - piesakoties uz lūpu palielināšanas kursiem, ne vienmēr tiek prasīts atbilstošās izglītības diploms, līdz ar to, iespējams, radot maldīgu iespaidu pašiem kursu dalībniekiem, ka viņi pēc kursu beigšanas lūpu palielināšanu drīkst praktizēt arī uz klientiem.

 

 

 

Top komentāri

Vīriešiem raisās fantāzijas
V
bet citādi no tām sabriedinātajām lūpām jēgas nav
Cik
C
Pretīgi izskatās tās uzpumpētās lūpas,dažai dāmītei izskatās tā ,it kā tās lūpiņas būtu apmainītas vietām- no lejas uz augšu.
Krējums Saldais
K
"Lūpu palielināšanas procedūra šobrīd ir kļuvusi ļoti populāra..." . Nu, tā ļoti dīvaini un neviennozīmīgi. Daprotu, kur aitas, tur cērpēji. Mazliet nav skaidra otra medaļas puse - cik sapratu, no medicīnas tur nav praktiski nekā - visprimitīvākie priekšstati par sterilitāti un vajag trāpīt ar adatu lūpā. Ja tā, tad kāpēc to nevar darīt cilvēks virtuvē mājās? Kaut vai pats sev? Tad jau arī narkomāni jātiesā par to, ka tie špricējas vārtu rūmē, nevis poliklīnikā. Ir 21 gadsimts, drīz uz struiņika varēs izdrukāt raķeti un aizlidot uz Marsu. Bet lai iedurtu lūpā, vajag kaudzi ar papīriem un īpaši speciālo izglītību.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas