Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +17 °C
Skaidrs
Svētdiena, 28. aprīlis
Terēze, Gundega

Rīgā maksa par siltumu samazināsies līdz martam

Rīgā siltuma cena samazināsies līdz pat šā gada martam, aģentūru LETA informēja AS Rīgas siltums.

Rīgas siltuma siltumenerģijas tarifs no šā gada 1.janvāra salīdzinājumā ar 2014.gada decembri samazināsies par 1,6% un būs 56,47 eiro par megavatstundu (MWh) bez pievienotās vērtības nodokļa (PVN).

Pateicoties AS Latvijas Gāze prognozētajam dabasgāzes tirdzniecības cenas samazinājumam februārī un martā, sagaidāms, ka siltumenerģijas tarifs februārī salīdzinājumā ar janvāri saruks par 1,6% un būs 55,55 eiro par MWh bez PVN, bet martā tas būs 53,68 eiro par MWh, kas būs par 4,9% mazāks nekā janvārī.

Siltumenerģijas tarifs janvārī Rīgā ir stabili zemākais arī Baltijas valstu galvaspilsētu vidū. Tas ir par 13% mazāks nekā Viļņā un par 10% mazāks, salīdzinot ar apstiprināto siltumenerģijas tarifu Tallinā.

Siltumenerģijas tarifs janvārī, prognozes februārim un martam noteiktas, pamatojoties uz Latvijas Gāzes šā gada 10.janvārī publicēto paziņojumu oficiālajā izdevumā Latvijas Vēstnesis - par dabasgāzes tirdzniecības cenu janvārī - 277,46 eiro par 1000 normālkubikmetriem (1000 nm3) un prognozēm februārī - 270,35 eiro par 1000 nm3, bet martā - 256,12 eiro par 1000 nm3.

Atbilstoši Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisijas 2013.gada 29.maija lēmumam par Rīgas siltuma siltumenerģijas apgādes pakalpojumu tarifiem siltumenerģijas cena var gan samazināties, gan palielināties, mainoties dabasgāzes tirdzniecības cenai.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas