Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +9 °C
Skaidrs
Sestdiena, 11. maijs
Milda, Karmena, Manfreds

Rīgas domes struktūrvienībās un iestādēs izveidos 59 jaunas pagaidu darba vietas bezdarbniekiem

No aprīļa Rīgas pašvaldības struktūrvienībās un iestādēs būs pieejamas 59 jaunas pagaidu darba vietas, līdz ar to kopējais šādu darba vietu skaits pieaugs līdz 254 vietām, otrdien nolēma Rīgas domes Sociālo jautājumu komiteja.

Labklājības departaments ir gatavs nodrošināt 123 darba vietas, Satiksmes departaments - 16, Mājokļu un vides departaments - 49, savukārt Ziemeļu, Austrumu un Pārdaugavas izpilddirekcijas - 22 darba vietas katra.

Darba vietas tiek veidotas sadarbībā ar Nodarbinātības valsts aģentūru (NVA).

Jau ziņots, ka Rīgas pašvaldība ir īstenojusi aktīvās nodarbinātības pasākumu Algotie pagaidu sabiedriskie darbi pašvaldībās (APSD) laika posmā no 2012.gada 1.februāra līdz 2014.gada 31.decembrim. APSD pasākuma laikā pašvaldības institūcijās un nevalstiskajās organizācijās bija pieejamas no 639 līdz 1380 pagaidu darba vietām, daudzi cilvēki vēlāk iekārtosies pastāvīgā darbā.

APSD mērķis ir darba iemaņu un sociālo prasmju uzturēšana ilgstošajiem bezdarbniekiem pašvaldības izveidotajās darba vietās, veicot algotus pagaidu sabiedriskos darbus, kas rada sociālu labumu sabiedrībai. Pagaidu darbu veikšanai tiek piedāvātas mazkvalificēta darba vietas, kurās strādājot nav nepieciešama iepriekš iegūta speciāla kvalifikācija, tā ir iespēja strādāt cilvēkiem, kuriem ir grūti iekļauties darba tirgū, piemēram, pirmspensijas vecumā, ar zemām latviešu valodas prasmēm, personām ar invaliditāti, kā arī cilvēkiem, kuri cieš no atkarībām vai hroniskām veselības problēmām. Darbinieks saņem atalgojumu 150 eiro apmērā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Vai karsējamā tabaka izspiedīs cigaretes?

Tabakas lietošanai ir tūkstošiem gadu sena vēsture. Neskatoties uz to, ka smēķēšanas kaitīgā ietekme ir vispārzināma, daudzi joprojām turpina smēķēt – pasaulē ir vairāk nekā miljards dažādu tabak...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas