Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +8 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Rīgas pašvaldība nolīdzinās lielu skaitu kapavietu, kas atzītas par nekoptām

Rīgas pašvaldība nolīdzinās lielu skaitu kapavietu, kas atzītas par nekoptām, kā arī demontēs to aprīkojumu, liecina paziņojums oficiālajā izdevumā Latvijas Vēstnesis.

Lielākā daļa kapavietu, kas atzītas par nekoptām un ar kurām pašvaldība pārtrauks uzturēšanas tiesības, atrodas Jaunciema kapsētā. Paziņojumā ietverts arī liels skaits kapsētu Bolderājas, Pleskodāles, Jaunajā ebreju, Lāčupes, Matīsa, Pļavnieku, Raiņa, Miķeļa, Biķeru, Sarkandaugavas un Otrajā Meža kapsētā.

Šo informāciju ir apkopojusi Rīgas domes Mājokļu un vides departamenta Kapavietu komisija. Atbilstoši normatīviem komisija reizi gadā apseko nekoptās kapavietas, noformē aktu par katru nekopto kapavietu un marķē to ar noteikta parauga brīdinājuma zīmi. Pēcāk komisija minēto aktu, brīdinājumu par iespējamo kapavietas uzturēšanas tiesību pārtraukšanu un uzaicinājumu trīs mēnešu laikā no brīdinājuma saņemšanas dienas sakopt kapavietu un ierasties Kapsētu pārvaldē vai pie kapsētas pārziņa nosūta kapavietas uzturētājam.

Savukārt, ja kapavietu komisija ir sagatavojusi minēto aktu un nav iespējams identificēt kapavietas uzturētāju, kapavietu komisija ievieto oficiālajā izdevumā Latvijas Vēstnesis un Rīgas pilsētas pašvaldības portālā www.riga.lv sludinājumu par nekoptu kapavietu, norādot kapsētu, kurā atrodas aktētā kapavieta, sektoru, rindu, vietu, informāciju par kapavietas uzturētāju (ja tas zināms), kā arī brīdinājumu par iespējamo kapavietas uzturēšanas tiesību pārtraukšanu un uzaicinājumu kapavietas uzturētājam vai viņa pilnvarotai personai trīs mēnešu laikā sakopt kapavietu un ierasties Kapsētu pārvaldē vai pie kapsētas pārziņa.

Ja kapavietas uzturētājs vai viņa pilnvarotā persona pēc minētā akta sagatavošanas trīs mēnešu laikā nesakopj kapavietu un neierodas Kapsētu pārvaldē vai pie kapsētas pārziņa, līgums par kapavietas uzturēšanu tiek izbeigts.

Kapavietu komisijas lēmumus var apstrīdēt viena mēneša laikā no to publicēšanas brīža oficiālajā izdevumā Latvijas Vēstnesis pie Rīgas domes Mājokļu un vides departamenta direktora Anatolija Aļeksejenko.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas