Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +10 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 2. maijs
Sigmunds, Zigismunds, Zigmunds

Saeimas deputātus un darbiniekus ēnos 156 jaunieši

Ēnu dienā Saeimā parlamenta deputātus un darbiniekus ēnos 156 aktīvi un zinātkāri skolēni un studenti no dažādām Latvijas vietām, piemēram, Bauskas, Mērsraga, Skaistkalnes, Dobeles, Vecumniekiem, Jēkabpils, Olaines, Cēsīm, Valmieras, Liepājas, Daugavpils, Tukuma, Ilūkstes, Ogres, Talsiem un Rīgas, portālu Diena.lv informēja Saeimas Preses dienestā.

Trešdien, 13.februārī, Saeima vērs durvis "ēnām", un jauniešiem būs iespēja klātienē iepazīt Saeimas ikdienas darbu un paplašināt savu redzesloku, gūstot nepastarpinātu priekšstatu par parlamentu un likumdošanas procesu.

Šajā dienā iespēja iepazīt Saeimas priekšsēdētājas Solvitas Āboltiņas darba ikdienu būs četriem skolēniem. Jaunieši "ēnos" arī Saeimas priekšsēdētājas biedrus Inesi Lībiņu-Egneri un Andreju Klementjevu, Saeimas sekretāru Dzintaru Rasnaču un viņa biedru Jāni Vucānu, kā arī parlamenta deputātus un darbiniekus.

Saeimā visvairāk "ēnotāju" būs no Rīgas Valsts 3.ģimnāzijas - 11 jaunieši, savukārt pieci no Valmieras Viestura vidusskolas, bet pa četriem audzēkņiem no Jelgavas Spīdolas ģimnāzijas, Jēkabpils Valsts ģimnāzijas, Rīgas Valsts tehnikuma, Salaspils 1.vidusskolas, Talsu Valsts ģimnāzijas un Tukuma 2.pamatskolas. "Ēnot" pieteikušies skolēni arī no citām Latvijas skolām un augstskolām, tostarp, Rīgas Stradiņa universitātes un Latvijas Universitātes.

Ēnu dienā Saeimā jaunieši varēs būt klāt parlamenta komisiju un frakciju sēdēs, kā arī apmeklēt citus plānotos pasākumus, lai noklausītos Saeimas priekšsēdētājas stāstījumu par parlamenta darbu un tradicionāli nofotografētos uz Lielajām marmora kāpnēm. Tāpat skolēniem būs iespēja piedalīties erudīcijas konkursā un pārbaudīt savas zināšanas par parlamenta darbu. 

Saeima jau piekto reizi kļūs par Ēnu devēju. Ik gadu Latvijas skolu un augstskolu audzēkņi izrāda aktīvu interesi "ēnot" ne tikai Saeimas deputātus, bet arī parlamenta darbiniekus, tādējādi Saeimai kļūstot par vienu no lielākajiem "ēnu" devējiem valstī.

Trešdien, 13.februārī, Ēnu diena Saeimā plānota visas dienas garumā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Stājas spēkā vilcienu kustības pavasara grafiks

Šodien stājas spēkā vilcienu kustības pavasara grafiks, paredzot papildu reisus Tukuma, Skultes un Aizkraukles dzelzceļa līnijās, informēja AS Pasažieru vilciens (PV) pārstāvji.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas