Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +18 °C
Daļēji saulains
Otrdiena, 30. aprīlis
Liāna, Lilija

Sarkanais Krusts pārskaitījis Japānas zemestrīcē cietušajiem 4 425 latus

Trīs mēnešus pēc postošās zemestrīces un cunami Japānā Latvijas Sarkanais Krusts pārskaitījis Latvijas iedzīvotāju un uzņēmumu saziedotos 4 425 latus, portālu Diena.lv informēja Latvijas Sarkanā krusta pārstāve Eva Ikauniece.

Jau ziņots, ka 23.martā organizācija pārskaitīja pirmos ziedojumus 5 200 latu apmērā.

Kopumā Latvijas iedzīvotāji ar Sarkanā Krusta starpniecību pagaidām cietušajiem ir ziedojuši 9 625 latus, kā arī valdības piešķirtos 100 000 latus.

Japānas Sarkanais Krusts turpina sniegt palīdzību vairāk kā 90 000 ģimenēm, kas vēl joprojām dzīvo evakuācijas centros un pagaidu mājokļos katastrofas skartajos reģionos. Palīdzības centros izmitinātajiem cilvēkiem tiek nodrošināts ūdens, veselības aprūpe, kā arī sniegta palīdzība pārvācoties uz jaunajām mājvietām, nodrošināts pamata aprīkojums ēst gatavošanai, veļas mazgāšanai utml.

Daudzu cietušo garīgās veselības stāvoklis ir kritisks - pēc pārdzīvotā cilvēki cieš no posttraumatiskā stresa sindroma, depresijas, trauksmes utml. Japānas Sarkanais Krusts sniedz atbalstu un palīdzību šiem cilvēkiem.

Humānās palīdzības sniegšanā un organizēšanā Japānā šo trīs mēnešu laikā bija iesaistīti vairāk kā 47 000 Japānas Sarkanā Krusta darbinieki un brīvprātīgie. Tiešā palīdzība tika sniegta vairāk kā 67 000 cilvēkiem, vēl vairāk cilvēku saņēma atbalstu un turpmāk varēs izmantot atjaunoto infrastruktūru un pakalpojumus, tāpēc var uzskatīt, ka patiesais palīdzības saņēmēju skaits ir daudz lielāks.

Japānas Sarkanais Krusts ir izveidoji ilgtermiņa palīdzības programmu, lai palīdzētu cietušajiem cilvēkiem atjaunot dzīves pēc notikušās katastrofas.


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas