Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +3 °C
Daļēji apmācies
Otrdiena, 16. aprīlis
Mintauts, Alfs, Bernadeta

Saulkrastu novadā bojāgājušie nelikumīgi uzglabāja sprāgstvielas dzīvojamajā mājā

Saulkrastu novadā bojāgājušie nelikumīgi uzglabāja sprāgstvielas dzīvojamajā mājā, piektdien preses konferencē informēja Valsts policijas (VP) Galvenās Kriminālpolicijas pārvaldes priekšnieks Andrejs Grišins.

Policija pieļauj, ka sprādziena jauda varētu būt līdzvērtīga vairākiem desmitiem kilogramu trotila. Grišins informēja, ka par sprādzienu sākts kriminālprocess un galvenā versija ir, ka ēkā noticis sprādziens un sprāgusi pirotehnika vai vielas, kas izmantotas pirotehnikas ražošanai.

Viņš norādīja, ka pirotehniķis Ilmārs Āboliņš nelikumīgi uzglabājis sprāgstvielas dzīvojamajā mājā. 

Sprādziena rezultātā dzīvību zaudēja pieci cilvēki - trīs sievietes, viens vīrietis un viens nepilngadīgais. Šobrīd policija ir identificējusi vienu no pieciem bojāgājušajiem - pirotehnikas speciālistu Ilmāru Āboliņu

Likumsargi noskaidrojuši, ka ģimenei piederēja divi uzņēmumi, kas sniedza pirotehnikas pakalpojumus. Vienam no uzņēmumiem Svētku aģentūra licence tika atņemta šī gada vasarā, jo pavasarī pārbaudēs atklāts, ka uzņēmumam Olaines pusē atradusies nelikumīga noliktava, kurā tika uzglabātas sprādzienbīstamas vielas. Par šo pārkāpumu Āboliņam tika piespriests arī naudas sods.

Otram uzņēmumam Pyro Power bijusi mazumtirdzniecības veikals un noliktava Tukuma pusē. Policija septembrī tur veikusi pārbaudes, taču pārkāpumi neesot konstatēti, pavēstīja Grišins.

Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD) Rīgas reģiona pārvaldes priekšnieka vietnieks Uģis Vējš atklāja, ka glābējiem darbu apgrūtināja tas, ka ēkā vēl atradušās sprāgstvielas, tāpēc, veicot glābšanas darbus, paralēli tika uzsākta ugunsgrēka dzēšana, konstrukciju atdzesēšana, kā rezultātā samazināta temperatūra sagruvušajā ēkā, lai, temperatūrai kāpjot, neizraisītu jaunus sprādzienus.

Top komentāri

rr
r
Ienīstu salūtus. Gaisā izšauta nodokļu maksātāju nauda valsts svētkos. Mājdzīvnieku bieds un īpašuma apdraudējums, kad savu raķetīti palaiž civiliedzīvotāji. Pēc Jaungada svinībām visas ielas pieķēzītas un dažiem pirksti atrauti. Tam visam būtu jābūt stingrā valsts kontrolē.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas