Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +6 °C
Daļēji saulains
Sestdiena, 20. aprīlis
Mirta, Ziedīte

Savas pagātnes dēļ Borovkovs nevēlas ieņemt valstiskus amatus

Savas pagātnes dēļ Latvijas Juristu biedrības prezidents Aivars Borovkovs nolēmis neieņemt nekādus valstiskus amatus.Intervijā žurnālam "Kapitāls" Borovkovs stāsta, ka līdz Einara Repšes kļūšanai par premjeru nebija nevienas valdības, kura nepiedāvātu viņam uzņemties kādas jomas vadību. Borovkovs aicināts kļūt par ģenerālprokuroru, uzrunāts arī kā iekšlietu, tieslietu sistēmas, Valsts ieņēmumu dienesta un Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) iespējamais vadītājs.

"Pastāv vairāki objektīvi un subjektīvi iemesli, kāpēc no šādiem amatiem atsakos. Viena no lietām, ko mēģinu nodefinēt, ir subjektīva un pati galvenā - esmu pietiekoši ilgi strādājis PSRS prokuratūras sistēmā, kas tomēr bija padomijas sistēmu sargājoša represīva institūcija. Līdz ar to uzskatu, ka man nenāktos Latvijas Republikā ieņemt kādu valstisku amatu," skaidro jurists."Otra lieta, ko esmu definējis, - es par daudz zinu, lai ieņemtu šādus amatus. Lai varētu būt godīgs un taisnīgs pret sevi un citiem, varētu ieņemt kādas šādas iestādes vadītāja amatu tikai ar nosacījumu, ka tiktu panākta sabiedriska vienošanās, ka vēsture sākas ar brīdi, kad es sāku strādāt šajā amatā. Izņemot noziegumus, kas izdarīti pret personu. Attiecībā uz pārējiem novilktu strīpu - un viss. Es neraktos."Kā skaidro Borovkovs, ja viņš vēlētos būt godīgs, tad būtu jāierosina krimināllieta, kas sauktos "4.maijs", un no tā brīža jāraugās, "ko katrs vilcis sev zem sava deķa"."Esmu redzējis un sapratis ļoti daudzus procesus. Daudzas lietas neesmu sapratis, jo neesmu bijis klāt un pietrūkst informācijas, taču daudz ko varu nojaust un no ārējiem faktoriem analītiski izsecināt," norāda Latvijas Juristu biedrības prezidents.Tāpat Borovkovam ir pretenzijas pret tiesībaizsardzības institūciju tendenciozo attieksmi: ir vieni, kuri drīkst, citi - kuri neko nedrīkst. "Manī ir svēta pārliecība, ka šādas iestādes nedrīkst kalpot kādam politiskam spēkam. Tām jābūt absolūti neitrālām, pašpietiekamām, ar augstu iekšējo morāli."Viņš arī uzsver, ka daudzām šādām iestādēm, piemēram, KNAB, ideālu vadītāju nav iespējams atrast - sabiedrība ir tik sarīdīta, ka kādai tās daļai jebkurš vadītājs nebūs pieņemams."Ap šādu iestāžu vadītājiem speciāli tiek radīti provocēti un kultivēti skandāli - es nezinu, kam jānotiek, lai sabiedrībā parādītos vienāda attieksme no dažādām pusēm," uzskata jurists."Pēdējais iemesls - varu pateikt godīgi: neesmu tik gudrs, lai vadītu šādas iestādes. Ļoti vienkārši," rezumē Borovkovs.

Top komentāri

Senais
S
Pēdējais iemesls - varu pateikt godīgi: neesmu tik gudrs, lai vadītu šādas iestādes. Ļoti vienkārši. ----------------------------------------------------------------------------- Tas apliecina šī cilvēka gudrību. Visu cieņu.
Rihards
R
Paldies,Aivar,par pateikto. Es vienmēr esmu uzskatījis Tevi par godīgu cilvēku.
aģenta segvards otto
a
maisi, maisi, maisi . . . . bet respekt, ka taisnigi pasaka, ka neies, .... pasam jau skaidrs, ka neizies parbaudes.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Kavējas vilcieni Saulkrastu virziena līnijā

Piektdienas pēcpusdienā signalizācijas sistēmas traucējumu dēļ kavējas vilcieni Saulkrastu virziena dzelzceļa līnijā, liecina VAS Latvijas dzelzceļš (LDz) publiskotā informācija.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas