Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +6 °C
Daļēji saulains
Sestdiena, 20. aprīlis
Mirta, Ziedīte

Skaistumkopšanas un tetovēšanas pakalpojumu sniedzējiem par darbības sākšanu būs jāinformē Veselības inspekcija

No šodienas spēkā stājas kārtība, kas nosaka, ka skaistumkopšanas un tetovēšanas pakalpojumu sniedzējiem par darbības sākšanu būs jāinformē Veselības inspekcija (VI).

Šo kārtību nosaka Ministru kabineta noteikumi Nr.693 - Kārtība, kādā skaistumkopšanas un tetovēšanas pakalpojumu sniedzēji paziņo par saimnieciskās darbības uzsākšanu.

Šādas normas ieviešana pilnveidos higiēnas prasību ievērošanas uzraudzības funkciju, iepriekš uzsvēra Veselības ministrija (VM).

Līdz šim skaistumkopšanas un tetovēšanas jomas pakalpojumu sniedzējiem nebija pienākuma paziņot par savas darbības sākšanu un VI, kura uzrauga higiēnas prasību ievērošanu, nebija pieejama pilnvērtīga informācija par skaistumkopšanas pakalpojumu sniedzējiem.

Ņemot vērā, ka šie pakalpojumi ir saistīti ar paaugstinātu infekcijas slimību izplatīšanās risku un, nenodrošinot higiēnas prasības, var būt viens no iemesliem C un B hepatīta, tuberkulozes un citu infekcijas slimību izplatībai, to uzraudzība no sabiedrības veselības viedokļa ir nozīmīga, teica VM.

Ministrijas izstrādātais noteikumu projekts paredz kārtību, kādā pakalpojumu sniedzējs sev ērtākajā veidā informē VI par saimnieciskās darbības sākšanu. Līdz ar paziņošanu par pakalpojuma sākšanu būs nodrošināta informācija par skaistumkopšanas un tetovēšanas pakalpojumu sniedzējiem un tā būs pieejama arī sabiedrībai, dodot iespēju izvēlēties veselībai drošus pakalpojumus, uzskata ministrijā.

Paredzēts, ka VI, konstatējot higiēnas prasību pārkāpumus, uz pakalpojuma sniedzēja darbības apturēšanas laiku līdz pārkāpumu novēršanai par to pakalpojumu sniedzēju sarakstā ievietos attiecīgu informāciju. Tādējādi gan iespējamie pakalpojuma ņēmēji, gan citas institūcijas būs informētas, ka pakalpojumu sniegšana nav atļauta.

Plānots, ka kārtība attieksies uz skaistumkopšanas, solārija pakalpojumu sniedzējiem, manikīra, pedikīra pakalpojumu sniedzējiem, friziera pakalpojumu sniedzējiem, publisko pirts un peldbaseinu pakalpojumu sniedzējiem, kā arī tetovēšanas, skarifikācijas, pīrsinga, permanentā grima un mikropigmentācijas pakalpojumu sniedzējiem.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Kavējas vilcieni Saulkrastu virziena līnijā

Piektdienas pēcpusdienā signalizācijas sistēmas traucējumu dēļ kavējas vilcieni Saulkrastu virziena dzelzceļa līnijā, liecina VAS Latvijas dzelzceļš (LDz) publiskotā informācija.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas