Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +21 °C
Skaidrs
Piektdiena, 17. maijs
Umberts, Herberts, Dailis

Skolās bezmaksas augļus saņems 1.-9.klases skolēni

No 2011./ 2012.mācību gada Latvijas izglītības iestādēs bezmaksas augļus un dārzeņus programmas Skolas auglis ietvaros varēs saņemt 1.-9. klašu skolēni, tā paredz otrdien valdībā apstiprinātie Zemkopības ministrijas (ZM) izstrādātie grozījumi Pasākumu ieviešanas plānā skolu apgādei ar augļiem un dārzeņiem (2010.-2013.gadam).

Iepriekšējā mācību gadā bezmaksas augļus un dārzeņus varēja saņemt  tikai 1.-6. klašu skolēni, portālu Diena.lv informēja ZM pārstāve Dagnija Muceniece.

Grozījumi izstrādāti, pamatojoties uz jau šī gada septembrī apstiprinātajiem Ministru kabineta noteikumiem Grozījumi Ministru kabineta 2010.gada 3.augusta noteikumos Nr.737 "Kārtība, kādā piešķir, administrē un uzrauga valsts un Eiropas Savienības atbalstu augļu un dārzeņu piegādei skolēniem vispārējās izglītības iestādēs.

"Ņemot vērā Skolas augļa programmas lielo popularitāti Latvijas skolās, Zemkopības ministrijai izdevies palielināt šās programmas finansējumu divkārt. Esmu gandarīta, ka valdība atbalstīja Zemkopības ministrijas iniciatīvu par bezmaksas augļu un dārzeņu pretendentu loka paplašināšanu Latvijas skolās. Līdz ar to būs divi lieli ieguvumi – mūsu skolēnu uzturs kļūs veselīgāks un Latvijas augļu un dārzeņu audzētājiem būs iespēja realizēt izaudzēto arī izglītības iestādēs," atzina zemkopības ministre Laimdota Straujuma.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Latvija paliek tukša

Valsts iedzīvotāju skaita kritums 34 gadu laikā par teju 30% ir satraucošs fakts.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas