Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +10 °C
Daļēji saulains
Trešdiena, 24. aprīlis
Nameda, Visvaldis, Ritvaldis

Šogad ugunsgrēkos dzīvību zaudējuši 54 cilvēki

Šogad ugunsgrēkos dzīvību zaudējuši 54 cilvēki, turklāt 17 traģisko ugunsgrēku izcelšanās iemesls, visticamāk, saistāms ar smēķēšanu telpās, aģentūru LETA informēja Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD).

VUGD norādīja, ka vairumā gadījumu cilvēku dzīvības varēja glābt, ja vien mājoklī savlaicīgi būtu uzstādīts dūmu detektorus.

VUGD atgādina, ka 2020.gada 1.janvārī stāsies spēkā nozīmīgas Ugunsdrošības noteikumu prasības, proti, privātmājām un dzīvokļiem jābūt aprīkotiem ar autonomiem ugunsgrēka detektoriem, kas reaģē uz dūmiem. Tāpat privātmājas papildus būs jānodrošina ar ugunsdzēsības aparātu.

Analizējot statistiku par ugunsgrēkos cietušajiem un bojā gājušajiem, var secināt, ka gandrīz visi gadījumi ir saistīti ar neuzmanīgu rīcību ar uguni, norādīja dienestā.

VUGD kopā ar Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienestu (NMPD), 11.septembrī plkst.13, Ķengaraga ielā 3, Rīgā, rīkos preses konferenci, kurā atgādinās par ugunsdrošības nozīmīgumu ikviena ikdienā un dūmu detektoru nepieciešamību.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas