Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +17 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 29. aprīlis
Raimonds, Laine, Vilnis
Eksperti uzskata, ka rotaļas laikā radusies kāda situācija, kurā suņiem pēkšņi nostrādājis bara un medību instinkts.

Suņus, kas Babītē saplosīja bērnu, visticamāk, iemidzinās

Četrus bordo dogus, kas aizvadītajā piektdienā Babītē saplosīja piecus gadus vecu meitenīti, visticamāk, iemidzinās. Par notikušo uzsākts kriminālprocess, bet suņu uzvedības eksperti pirmdienas vakarā TV3 ziņām izcēla vairākus faktorus, kas noveda pie traģiskā iznākuma.

Četri prāvā izmēra suņi bijuši ģimenes mīluļi un līdz šim agresijas pazīmes neesot izrādījuši. Kāda sieviete, kas ir cietušās ģimenes paziņa, TV3 ziņām atklāja - ģimene ir saticīga, bet minētie suņi uzauguši kopā ar bērniem. 

Suņu uzvedības eksperti izceļ vairākus apstākļus, kas varēja dzīvniekiem "ieslēgt" medību instinktu. Dienā, kad notika nelaime, trīs un piecus gadus vecos bērnus uzraudzīja viņu vecvecmāmiņa. Turpat atradās arī četri bordo dogi, bet suņu saimniece - bērnu vecmāmiņa - bija darbā. Kad viņa atgriezās, nelaime jau bija notikusi. Cietusi arī vecvecmāmiņa, kura meitenīti centās pasargāt, piesedzot to ar savu augumu, taču jau bijis par vēlu.

"Suņi tika nodoti cilvēkam, kurš nav viņu saimnieks, kurš nav spējīgs valdīt un kontrolēt šos dzīvniekus. Otrā milzīgā kļūda, kuru nekādā gadījumā nedrīkst pieļaut - atstāt suņus kopā ar bērniem bez uzraudzības. Bērni uzvedas citādi nekā pieaugušie. Šīs ir divas galvenās kļūdas," norāda kinoloģe Baiba Rumba.

Visticamāk, rotaļas laikā radusies kāda situācija, kurā suņiem pēkšņi nostrādājis bara instinkts. Dzīvnieku uzvedība barā atšķiras no tā, kā tie uzvedas atsevišķi. 

Par notikušo ierosināts kriminālprocess. Suņi ar īpašnieku piekrišanu nogādāti patversmē, kur Pārtikas un veterinārā dienesta eksperti izvērtēs to bīstamību. Visticamāk, dzīvniekus iemidzinās.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas