Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Tabakas izstrādājumus un e-cigaretes varētu ļaut iegādāties tikai no 19 gadu vecuma

Saeimas Sociālo un darba lietu komisija šodien atbalstīja priekšlikumu, kas paredz aizliegt pārdot tabakas izstrādājumus un e-cigaretes personām, kuras ir jaunākas par 19 gadiem.

Patlaban minētie produkti pieejami personām no 18 gadu vecuma.

Sākotnēji deputāti bija rosinājuši paaugstināt vecuma slieksni līdz 21 gada vecumam, bet komisija nolēma par labu kompromisa variantam. Pārejas periods varētu būt gads.

Sēdē kā argumentu priekšlikumam deputāti minēja, ka jaunieši vidusskolu beidz 19 gadu vecumā, kas nozīmē, ka patlaban pilngadīgas personas var brīvi nopirkt un ienest skolā tabakas produktus.

Veselības ministrijas eksperti norādīja, ka vecuma sliekšņa paaugstināšanai būtu liels ieguldījums sabiedrības veselības veicināšanā.

Tabakas nozare sēdē aicināja deputātus rūpīgāk izvērtēt šo priekšlikumu, jo pastāv iespēja, ka nozare vērsīsies Satversmes tiesā. 

Jau ziņots, ka Sociālo un darba lietu komisijas sēdē deputāti atbalstīja aizliegt elektronisko smēķēšanas ierīču šķidrumus un tabakas aizstājējproduktus, kas satur aromatizētājus.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Kariņa liktenis premjeres rokās

Viens no Vienotības valdes locekļiem Cēsu mērs Jānis Rozenbergs intervijā Agnesei Margēvičai atzīst, ka situācija partijai ir ļoti sarežģīta un neko nedarīt tā vairs nevar atļauties.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas