Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Tiesai nodod lietu pret skolotāju par angļu valodas eksāmena nopludināšanu

Rīgas pilsētas Centra rajona prokuratūras prokurore tiesai nodevusi krimināllietu, kurā par angļu valodas eksāmena mutvārdu daļas nopludināšanu apsūdzēta kādas Rīgas skolas angļu valodas skolotāja, aģentūrai LETA pavēstīja Ģenerālprokuratūras pārstāve Una Rēķe.

Saskaņā ar lēmumu par krimināllietas nodošanu tiesai apsūdzētā persona ieņēma vispārējās vidējās izglītības skolotājas amatu un bija norīkota par angļu valodas centralizētā eksāmena intervētāju.

Apsūdzētā, apzinoties, ka izglītojamiem nav tiesību zināt centralizētā eksāmena angļu valodā mutvārdu daļas materiālu saturu līdz eksāmena sākuma brīdim un ar mērķi uzlabot savu izglītojamo rezultātus centralizētajā angļu valodas eksāmenā, izmantojusi brīdi, kad viņai kā eksāmena mutvārdu daļas intervētājai bija nodrošināta iespēja netraucēti iepazīties ar mutvārdu daļas eksāmena materiāliem pirms eksāmena sākuma, un izplatījusi četras fotogrāfijas ar angļu valodas centralizētā eksāmena mutvārdu daļas biļešu saturu mobilās lietotnes WhatsApp izglītojamo grupā, tādējādi izpaužot centralizētā eksāmena mutvārdu daļas saturu izglītojamajiem, teikts apsūdzībā.

Kā uzskata prokurori, skolotāja izpaudusi neizpaužamas ziņas, kas nav valsts noslēpums, un izdarījusi noziedzīgu nodarījumu, kas paredzēts Krimināllikuma 200.panta pirmajā daļā. Krimināllikums par šādu pārkāpumu paredz brīvības atņemšanu uz laiku līdz vienam gadam, īslaicīgu brīvības atņemšanu, piespiedu darbu vai naudas sodu.

Jau ziņots, ka Valsts Izglītības satura centrs (VISC) šī gada 13.martā vērsās policijā, informējot par, iespējams, nelikumīgi izpaustiem 12.klases angļu valodas centralizētā eksāmena uzdevumiem. Par eksāmenu "noplūdi" VISC kļuva zināms pēc tam, kad kāda interneta portāla rīcībā bija nonākušas fotogrāfijas, kurās redzama centralizētā angļu valodas eksāmena mutvārdu daļa.

Reaģējot uz saņemto informāciju, policija sāka iesniegumā norādītās informācijas pārbaudi. Izmeklēšanas laikā tika iegūta informācija, ka kādas Rīgas skolas pedagoģe pirms eksāmena sākuma ir nofotografējusi eksāmena mutiskās daļas uzdevumus un nosūtījusi tos skolēniem.

 

Top komentāri

strupceļš
s
Skolotājai piespriest 5 gadus skolā par līdzšinējo algu, bez tiesībām darbu pamest! Tad zinās, citreiz vairs tā darīt nemēģinās!
fui
f
Skolotāja nav Lembergs, viegli notiesāt.
Aizsajūsmasaizrāvāselpa
A
Augštāva tualetes podā iemeta rotaļu zaķīti un apakšstāva eksāmenu telpa noplūda! Vai pareizi sapratu?
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Kariņa liktenis premjeres rokās

Viens no Vienotības valdes locekļiem Cēsu mērs Jānis Rozenbergs intervijā Agnesei Margēvičai atzīst, ka situācija partijai ir ļoti sarežģīta un neko nedarīt tā vairs nevar atļauties.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas