Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +8 °C
Viegls lietus
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Tuvākajā diennaktī austrumu un centrālajos novados gaidāms viens no pēdējo gadu stiprākajiem sniegputeņiem

Pirmdienas pievakarē un naktī uz otrdienu Latvijas austrumu un centrālajā daļā pastiprināsies sniegputenis, tas būs viens no spēcīgākajiem pēdējos gados, prognozē sinoptiķi.

Latgales dienvidos gaidāms arī lietus, atkala un slapja sniega nogulums; otrdien no rīta un dienā tikai snigs un putinās.

Sniega segas biezums Sēlijā, kā arī daudzviet Latgalē, Vidzemē un Zemgalē otrdien sasniegs 17-22 centimetrus.

Redzamība sniegputenī brīžiem samazināsies līdz pārsimts metriem. Kupenu dēļ atsevišķi mazākas nozīmes autoceļu posmi Latvijas austrumu un centrālajā daļā var kļūt neizbraucami.

Spēkā Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra oranžais brīdinājums par ļoti stipru sniegu, valsts dienvidaustrumos izsludināts arī dzeltenais brīdinājums par sasalstošu lietu un apledojumu.

Kurzemē snigs maz, vien no jūras nākoši mākoņi lokāli var izraisīt stipru snigšanu. Otrdienas pēcpusdienā sniegputenis turpināsies galvenokārt valsts austrumos, citviet mākoņu kļūs mazāk un uzspīdēs saule.

Ziemeļu, ziemeļrietumu vēja ātrums brāzmās naktī un no rīta pieņemsies spēkā līdz 13-18 metriem sekundē, vietām piekrastē - līdz 19-22 metriem sekundē.

Gaisa temperatūra gaidāma no +2 grādiem Kurzemes rietumkrastā līdz -6 grādiem valsts austrumu daļā.

Rīgā intensīvākā snigšana gaidāma pirmdienas vakarā un naktī uz otrdienu. Naktī un no rīta ziemeļu, ziemeļrietumu vējš brāzmās pastiprināsies līdz aptuveni 20 metriem sekundē. Sniega segas vidējais biezums pārsniegs desmit centimetrus, veidosies dziļākas kupenas. Gaisa temperatūra pirmdienas vakarā noslīdēs līdz -3 grādiem, pēc tam tā svārstīsies ap nulli.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas