Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +8 °C
Skaidrs
Svētdiena, 28. aprīlis
Terēze, Gundega

Ugunsdzēsēji divas reizes nakts laikā dodas dzēst ugunsgrēkus namā Ventspilī

Ugunsdzēsēji aizvadītās nakts laikā divas reizes devušies dzēst ugunsgrēkus kādā namā Ventspilī, Inženieru ielā, informēja Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD).

Vispirms ap plkst.0.20 ugunsdzēsēji saņēma izsaukumu, ka deviņstāvu dzīvojamās mājas trešajā stāvā dega dzīvokļa ārdurvis. Ugunsdzēsēji no kāpņu telpas evakuēja 20 cilvēkus.

Četras stundas vēlāk tika saņemts vēl viens izsaukums uz šo adresi. Šoreiz trešā stāva dzīvoklī dega gulta pāris kvadrātmetru platībā un no kāpņu telpas evakuēti 15 cilvēki.

Šorīt ap plkst.4.30 tika saņemts izsaukums uz Līvānu novada Rožupes pagastu, kur dega šķūnis 300 kvadrātmetru platībā un fermas jumts desmit kvadrātmetru platībā. Notikumā tika piesaistītas četras traktortehnikas vienības, lai pārvestu no šķūņa siena ruļļus. Pašlaik šis paaugstinātās bīstamības ugunsgrēks ir lokalizēts, bet turpinās dzēšanas darbi.

Vakar ap plkst.10.30 VUGD saņēma izsaukumu uz Smiltenes novada Raunas pagastu, kur vienstāva dzīvojamā mājā dega sadzīves mantas un pārsegums starp pirmo stāvu un mansardstāvu piecu kvadrātmetru platībā. Pirms ugunsdzēsēju glābēju ierašanās no mājas evakuējās divi cilvēki.

Kopumā aizvadītajā diennaktī VUGD saņēma 66 izsaukumus: 15 - uz ugunsgrēku dzēšanu, 41 - uz glābšanas darbiem, bet desmit izsaukumi bijuši maldinājumi.

Aizvadītajā diennaktī ugunsdzēsēji devās uz izsaukumiem, kuros dega jumta siltumizolācija, grīda, divos gadījumos sadzīves mantas, bez uzraudzības atstāts piededzis ēdiens, vieglā automašīna, siena ruļļi, elektrības staba balsts, augstsprieguma līnijas balsts un vadi.

18 gadījumos glābēji devās uz izsaukumiem, kur sazāģēja vēja nolauztus kokus vai to zarus. Pēcpusdienā Jelgavas novada Ozolnieku pagastā glābēji no grāvja izcēla bojāgājušo.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas