Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Ugunsgrēkā Pārgaujas novadā gājis bojā cilvēks

Ceturtdienas rītā Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) steidzās uz izsaukumu Pārgaujas novadā, kur vienstāva mājā dega sadzīves mantas. Diemžēl ugunsgrēkā cieta viens cilvēks, kuru mediķiem neizdevās glābt, portālu Diena informēja VUGD.

Ceturtdienas rītā plkst. 06.23 tika saņemts izsaukums uz Pārgaujas novadu, kur no dzīvojamās mājas loga cēlās dūmi. Ierodoties notikuma vietā, tika konstatēts, ka vienstāva mājā ar izbūvētu mansardu deg sadzīves mantas 2 kvadrātmetru platībā. No piedūmotām telpām tika iznests cilvēks, kuram Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta mediķi konstatēja nāvi. Plkst. 07.38 ugunsgrēks tika likvidēts.

Trešdien plkst. 11.26 ugunsdzēsēji glābēji steidzās uz izsaukumu Ogres novada Madlienas pagastā, kur ar atklātu liesmu dega angāra tipa ķieģeļu ēkas skārda jumta konstrukcija pilnā 1810 kvadrātmetru platībā. Pirms VUGD ierašanās no degošā angāra bija evakuējušies 5 cilvēki un no blakus esošā angāra – 7 cilvēki. Notikuma vietā strādāja 38 ugunsdzēsēji glābēji, astoņas autocisternas un divas autokāpnes. Ūdens notikuma vietā tika nodrošināts no atklātas ūdens ņemšanas vietas – dīķa, kas atradās 100 metru attālumā. Ugunsdzēsējiem glābējiem izdevās nosargāt no uguns izplatīšanās blakus esošo angāru un degošā angāra pirmo stāvu. Plkst. 15.28 ugunsgrēks šis paaugstinātas bīstamības ugunsgrēks tika lokalizēts un plkst. 21.07 – likvidēts.

Plkst. 09.43 VUGD saņēma izsaukumu Rēzeknē, kur divās ražošanas iekārtās dega skaidas, granulas un transportēšanas lente 130 kvadrātmetru platībā un bija izveidojies spēcīgs sadūmojums. Objektā bija nostrādājusi automātiskā ugunsdzēsības sistēma. Notikuma vietā strādāja 14 ugunsdzēsēji glābēji, četras autocisternas un vienas autokāpnes. Plkst. 16.24 šis paaugstinātas bīstamības ugunsgrēks tika likvidēts.

Aizvadītajā diennaktī ugunsdzēsēji glābēji steidzās arī uz izsaukumiem, kur dega atkritumi, dārza māja, divas atpūtas mājas, piededzis ēdiens, šķūnis, kūla, meža zemsedze, būvgruži.

Aizvadītajā diennaktī, laika posmā no šī gada 27. maija plkst. 6.30 līdz 28. maija plkst. 6.30, VUGD saņēma 39 izsaukumu – 15 uz ugunsgrēku dzēšanu, 19 uz glābšanas darbiem, bet deviņi izsaukumi bija maldinājumi.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Kariņa liktenis premjeres rokās

Viens no Vienotības valdes locekļiem Cēsu mērs Jānis Rozenbergs intervijā Agnesei Margēvičai atzīst, ka situācija partijai ir ļoti sarežģīta un neko nedarīt tā vairs nevar atļauties.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas