Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 29. aprīlis
Raimonds, Laine, Vilnis

Ukraina ieinteresēta Latvijas nevalstisko organizāciju pieredzē

Ukraina ir ieinteresēta Latvijas nevalstisko organizāciju (NVO) pieredzē, pēc Latvijas Platformas attīstības sadarbībai rīkotā izpētes brauciena uz Ukrainu secinājusi Latvijas Ārlietu ministrija (ĀM).

Izpētes braucienā piedalījās dažādu Latvijas NVO pārstāvji, lai iepazītos ar situāciju valstī, izzinātu valsts pārvaldes un NVO izaicinājumus un veiksmes stāstus politiku plānošanā un īstenošanā, kā arī pārrunātu turpmākās attīstības sadarbības aktivitātes.

Uzmanības lokā bija tādas jomas kā laba pārvaldība un pretkorupcija, izglītība, klimata pārmaiņas un uzņēmējdarbības veicināšana, dzimumu līdztiesība un pašvaldību sadarbība. Vizītes laikā Latvijas delegācijas pārstāvji tikās ar vairāk nekā 40 dažādu organizāciju dalībniekiem.

Latvijas vēstniece Ukrainā Argita Daudze sarunā ar Latvijas ekspertiem un žurnālistiem pastāstīja par situāciju Ukrainā, vēstniecības aktivitātēm un projektiem pēdējā pusotra gada laikā, īpaši akcentējot Latvijas prezidentūras programmu.

Vēstniece pauda pārliecību, ka Ukrainā vērojams pilsoniskās sabiedrības briedums, ir jūtama stingra apņēmība sekmēt nepieciešamās reformas Ukrainas eirointegrācijas ceļā, taču vienlaikus trūkst zināšanu un pieredzes, turklāt dažkārt jūtama arī pretdarbība. Pilsoniskās sabiedrības pārstāvjiem nepieciešams atbalsts, kādu var sniegt sadarbības partneri no Latvijas, daloties uzkrātajā pieredzē un zināšanās.

Prioritātes Latvijas un Ukrainas divpusējā sadarbībā ir laba pārvaldība, īpaši pretkorupcija, reģionālā attīstība un lauksaimniecība. Tāpat Latvija pēc Ukrainas aicinājuma nodod pieredzi Eiropas Savienības standartu ieviešanā.

Vizīte notika, pateicoties Eiropas Komisijas finansējumam, kā arī Latvijas ĀM organizatoriskajam un finansiālajam atbalstam.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas