Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +9 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Uzsāk ziedojumu vākšanas kampaņu Dāvā vasaras piedzīvojumus SOS ģimeņu un audžuģimeņu bērniem!

Latvijas SOS bērnu ciematu asociācija 25. jūnijā ar Rimi Latvia atbalstu uzsāk ziedojumu vākšanas kampaņu Dāvā vasaras piedzīvojumus SOS ģimeņu un audžuģimeņu bērniem!, portālu Diena informē kampaņas pārstāvji.

Kampaņas laikā sabiedrību aicinās ziedot līdzekļus, lai radītu iespēju SOS ģimenēs augošajiem bērniem un bērniem no SOS Ārpusģimenes aprūpes atbalsta centru Airi vecākiem gādībā esošajām audžuģimenēm piedalīties vasaras nometnēs. Ikviens Rimi pircējs var palīdzēt dāvāt vasaras priekus bērniem, ziedojot kastītēs, kas izvietotas pie veikalu kasēm vai SOS bērnu ciematu asociācijas mājas lapā www.sosbernuciemati.lv.

SOS bērnu ciematu asociācijas rūpju lokā esošajās SOS ģimenēs un audžuģimenēs savas jaunās mājas ir raduši vairāk kā 360 bērni, kuri zaudējuši savu bioloģisko ģimeņu gādību. Lai bērni varētu vasarā piedzīvot pozitīvas emocijas, ģimenes ik gadu cenšas bērniem rast iespēju apmeklēt vasaras nometnes. Latvijas SOS Bērnu ciematu asociācijas direktore Ilze Paleja saka: "Lai dotu atelpas brīdi vecākiem un sagādātu jaukus piedzīvojumus bērniem, vasarā mūsu gādībā esošajiem bērniem cenšamies piemeklēt vecumam un interesēm atbilstošas vasaras nometnes, kur atpūsties, gūt jaunus iespaidus un iemācīties jaunas prasmes."

4-5 dienu nometnes izmaksas vienam bērnam Latvijā ir vidēji 140-200 EUR. Tā kā SOS ģimenēs un audžuģimenēs parasti aug vairāki audžubērni, izmaksas, kas jāsedz ģimenēm ir ievērojamas, tādēļ tām nepieciešams sabiedrības atbalsts. Rimi Latvia sabiedrisko attiecību vadītāja Regīna Ikala no savas puses piebilst: "Latvijas SOS Bērnu ciematu asociācija jau vairāk kā 20 gadus rūpējās par to, lai bērni, kas palikuši bez bioloģisko vecāku atbalsta, rastu sev māju sajūtu un sev tik nepieciešamo pieaugušo atbalstu, un mīlestību. Kopā mēs varam sniegt atbalstu šai iniciatīvai, lai palīdzētu bērniem piedzīvot prieku un jaunu prasmju apgūšanu vasaras nometnēs.”

Ziedojumus kampaņai visos Rimi veikalu ziedojumu kastītēs varēs veikt līdz 4. augustam. 

Latvijas SOS Bērnu ciematu asociācija ir nevalstiska labdarības organizācija, kas nodrošina ilgtermiņa ģimenisku aprūpi bez vecāku gādības palikušiem bērniem un uztur ģimeņu atbalsta centrus un ārpusģimenes aprūpes atbalsta centrus Airi vecākiem vairākās Latvijas pašvaldībās. 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Kariņa liktenis premjeres rokās

Viens no Vienotības valdes locekļiem Cēsu mērs Jānis Rozenbergs intervijā Agnesei Margēvičai atzīst, ka situācija partijai ir ļoti sarežģīta un neko nedarīt tā vairs nevar atļauties.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas