Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +13 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Valsts prezidenta kancelejā septiņi darbinieki bruto mēnešalgā saņem virs 3000 eiro

Valsts prezidenta Raimonda Vējoņa kancelejā septiņi darbinieki mēnešalgā bruto jeb pirms nodokļu nomaksas saņem virs 3000 eiro, liecina Valsts prezidenta mājaslapā publicētā informācija.

Informācija mājaslapas sadaļā "Valsts prezidenta kancelejas amatpersonām un darbiniekiem noteiktās mēnešalgas" liecina, ka lielāko algu saņem kancelejas vadītājs Arnis Salnājs - 3978 eiro, bet viņa vietniece Egita Kazeka mēnešalgā saņem 3968 eiro. 3421 eiro saņem Valsts prezidenta ārlietu padomniece Maija Manika, preses padomnieks Jānis Siksnis, likumdošanas un juridiskā padomniece Kristīne Jaunzeme, kā arī ekonomikas padomnieks Andis Jēkabsons un nacionālās drošības padomnieks Jānis Kažociņš

Savukārt Valsts prezidenta konstitucionālo tiesību padomniekam Jānim Plepam par nepilnu darba laiku jeb 25 stundām nedēļā noteikta mēnešalga 2993 eiro. Nepilns darba laiks jeb 20 stundas nedēļā ir arī Valsts prezidenta padomniekam stratēģiskās attīstības jautājumos Zigurdam Zaķim, kura mēnešalga noteikta 1711 eiro. Valsts prezidenta padomnieka stratēģiskās attīstības jautājumos amata vieta tika izveidota nesen - 2017. gada maijā.

Mēnešalga robežās no 2000 līdz 2999 eiro noteikta desmit Valsts prezidenta kancelejā strādājošajiem, bet mēnešalga robežās no 1000 līdz 1999 eiro - 31 Valsts prezidenta kancelejā strādājošajam. Tikai diviem Valsts prezidenta kancelejas darbiniekiem algas ir zem 1000 eiro, taču viņi abi strādā nepilnu slodzi - 20 stundas nedēļā.

Tikmēr likumā "Par valsts budžetu 2018.gadam" noteikts, ka Valsts prezidenta kancelejas programmas "Valsts prezidenta darbības nodrošināšana" ietvaros izdevumi Valsts prezidenta atalgojumam mēnesī nepārsniedz 5121 eiro.

Top komentāri

Kvalifikācijas prasībām atbilstoši
K
Vienīgā problēma, ka tur strādā augstprātīgi cilvēki, kas ignorē vienkāršo cilvēku vajadzību pēc aizstāvības pret publiskā sektora patvaļu.
ww
w
A kad tad rausīs, ja ne tagad? Četros pilnvaru gados komandai jānopelna saudziem turpmākiem gadiem. Jo pēc tam varf sanākt visādi. Tas nekas, ka nav mācējuši veidot Valsts prezidenta tēlu. Galvenais ir labuma gūšana.
ļuļa
ļ
cik var spriest no pietiek com, kaziņai maksā par cita veida pakalpojumiem. jautājums tikai, vai šādas prezidenta izpriecas vispār būtu jāapmaksā no nodokļu maksātāju naudas.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Kariņa liktenis premjeres rokās

Viens no Vienotības valdes locekļiem Cēsu mērs Jānis Rozenbergs intervijā Agnesei Margēvičai atzīst, ka situācija partijai ir ļoti sarežģīta un neko nedarīt tā vairs nevar atļauties.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas