Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Vērienīgajā Rīgas Centrāltirgus cigarešu lietā pastāv aizdomas arī par dokumentu viltošanu

Valsts policijas kopš 2019.gada rudens izmeklētajā kriminālprocesā par cigarešu nelikumīgu biznesu Rīgas Centrāltirgū ir aizdomas arī par iespējamu uzņēmuma grāmatvedības dokumentu slēpšanu vai viltošanu.

Valsts policijas Sabiedrisko attiecību nodaļā aģentūrai LETA atgādināja, ka 2019.gada 25.septembrī tika sākts kriminālprocess par tabakas izstrādājumu nelikumīgu uzglabāšanu, pārvietošanu un realizāciju organizētā grupā Rīgas Centrāltirgus teritorijā.

Kriminālprocesā 2019.gada 21.novembrī un 22.novembrī tika veiktas 89 kratīšanas Rīgas Centrāltirgus teritorijā un citviet Rīgas reģionā. Veikto kratīšanu rezultātā izņemtas 8210 tabakas vienības un aptuveni 11 litri alkohola bez Latvijas akcīzes nodokļu markām.

Tāpat kratīšanu laikā tika izņemti arī skaidra nauda, šaujamieročiem līdzīgi priekšmeti un munīcija, apjomīgs skaits dažādu datu nesēju un grāmatvedības dokumentu, kā arī citi priekšmeti, kuriem ir pierādījumu nozīme.

Patlaban kriminālprocesā 16 personām ir tiesības uz aizstāvību, bet visām personām drošības līdzekļi ir atcelti.

Izmeklēšanas gaitā atklātas arī citas pretlikumīgas darbības, kas veiktas Rīgas Centrāltirgū, līdz ar to kriminālprocesā tiks noteikta papildus kvalifikācija, proti, par iespējamu uzņēmumam likumos noteikto grāmatvedības dokumentu slēpšanu vai viltošanu.

Patlaban kriminālprocesā turpinoties "aktīva izmeklēšana un pierādījumu nostiprināšana". Policijai vēl esot jāveic vairākas procesuālās darbības, lai tiktu atzīti par noziedzīgi iegūtiem un konfiscēti kratīšanas laikā izņemtie 38 535 eiro.

Jau ziņots, ka minētajā kriminālprocesā iepriekš apcietinājums bija piemērots uzņēmējam, tirgus teritorijas nomnieka Tirdzniecības nams Latgales priekšpilsētā valdes loceklim Vilnim Visoram, kā arī uzņēmējam Kasparam Unguram. Tāpat apcietinātas tika Irina Aļekseičeva un Jeļena Hitrenko, kuras uzņēmumu datubāzēs nefigurēja.

Latvijas Televīzijas raidījums Aizliegtais paņēmiens iepriekš izpētīja, ka kontrabandas cigaretes tirgus teritorijā pārdeva vismaz desmit nelegālos tirdzniecības punktos.

Viena kontrabandas cigarešu tirgotava dienā iztirgojusi aptuveni no 70 līdz 120 blokiem cigarešu, un "labās dienās" viena tirgotava pārdevusi cigaretes par vairāk nekā 2000 eiro dienā. Cigarešu tirgotājam alga esot bijusi aptuveni 2000 eiro mēnesī, bet vienas "točkas" bosam - pat 13 000 eiro mēnesī.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Kariņa liktenis premjeres rokās

Viens no Vienotības valdes locekļiem Cēsu mērs Jānis Rozenbergs intervijā Agnesei Margēvičai atzīst, ka situācija partijai ir ļoti sarežģīta un neko nedarīt tā vairs nevar atļauties.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas