Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +10 °C
Skaidrs
Svētdiena, 28. aprīlis
Terēze, Gundega

Veselības aprūpes sistēmai papildu sešus miljonus latu plāno iedalīt jau septembrī

Finanšu ministrija sagatavos priekšlikumus, lai veselības aprūpes sistēma papildus iedalīto 6,1 miljonu latu saņemtu jau septembrī, pirmdien žurnālistiem norādīja premjers Valdis Dombrovskis (Vienotība).

Papildu finansējuma piešķiršana veselības aprūpes iestādēm tiks skatīta otrdien valdībā.

"No Finanšu ministrijas būs priekšlikums, kā šos līdzekļus var piešķirt ātrāk – faktiski jau septembrī, ja ir Saeimas apstiprinājums līdzekļu pārdalei," sacīja Dombrovskis.

Jau vēstīts – lai risinātu problēmas slimnīcu darbā, valdība augusta vidū nolēma ar grozījumiem šā gada budžetā šim mērķim atvēlēt vēl 6,1miljonu latu papildu tiem 6,6 miljoniem latu no budžeta līdzekļiem neparedzētiem gadījumiem, par ko vienošanās tika panākta jau jūlijā.

Veselības ministrija pēc vairāku slimnīcu protestiem pagājušajā nedēļā paziņoja, ka neatliekamās palīdzības sniegšanai slimnīcās atvēlēs papildu 700 000 latu, pārdalot līdzekļus nozares budžeta ietvaros.

Kuldīgas slimnīca iepriekš pavēstīja, ka no 1.septembra plāno pārtraukt akūto pacientu uzņemšanu slimnīcā, taču pēc šīs informācijas saņemšanas sola savu lēmumu pārskatīt.

Protestus pret nepietiekamo neatliekamās palīdzības finansējumu iepriekš paudušas vairākas lokālās slimnīcas. Pirmais mediķu un iedzīvotāju pikets notika Cēsīs, protesti notika arī Ogrē un Kuldīgā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas