Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +8 °C
Viegls lietus
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

VID: Līdz ar čeku loteriju sācies jauns posms Latvijas tautsaimniecībā

Ar Čeku loterijas startu šī gada 1.jūlijā sācies jauns posms Latvijas tautsaimniecībā un nodokļu nomaksas vēsturē, Čeku loterijas atklāšanas pasākumā norādīja Valsts ieņēmumu dienesta (VID) ģenerāldirektore Ieva Jaunzeme. Čeku loterija no šodienas, 2019. gada 1.jūlija, ikvienam Latvijas iedzīvotājam ļaus piedalīties vērtīgu balvu izlozē un vienlaikus kalpos par instrumentu godīgas nodokļu nomaksas prakses veicināšanai.

"Ja līdz šim atbilde uz jautājumu, vai čeku vajag, bieži bija "nē", tad šobrīd situācija ir mainījusies. Šis process atstās pozitīvu ietekmi arī uz Valsts ieņēmumu dienesta darbu, jo caur Čeku loteriju mēs iegūsim nepastarpinātu informāciju par to, kādi čeki un no kādām iekārtām tiks izsniegti. Tas nozīmē mazāk administratīvā darba mums un to, ka uzņēmēji mazāk izjutīs mūsu klātbūtni. Protams, konstatējot nesakritības, VID rīkosies," skaidroja Ieva Jaunzeme.

Čeku loterijā var piedalīties ikviens bez vecuma ierobežojuma, izņemot Valsts ieņēmumu dienesta darbiniekus un Čeku loterijas tīmekļvietnes izstrādātāja SIA Mobilly pārstāvjus. Čeku loterijā var piedalīties arī bērni, tikai tādā gadījumā reģistrētajā čekā nedrīkst būt tādi pirkumi kā alkoholiskie dzērieni, tabakas izstrādājumi un enerģijas dzērieni. 

"Čeku loterijas būtība ir cilvēku attieksmes maiņas jautājums – tas nozīmē dot čeku, prasīt čeku un veicināt godīgu nodokļu nomaksu. Īpašs gandarījums ir par Saeimā panākto vienošanos par to, ka loterijā var piedalīties arī bērni, tādējādi jau no mazotnes veicinot izpratni par ieguvumiem, ko rada godīga nodokļu nomaksa," norādīja Finanšu ministrijas valsts sekretāra vietniece nodokļu administrēšanas un ēnu ekonomikas ierobežošanas jautājumos Jana Salmiņa.

Jau ziņots, ka no šodienas ir dots starts Čeku loterijai. 

Top komentāri

.
.
Nav pilns rublis...
123
1
Smieklīgi.....kārtējais spiediens uz mazajiem uzņēmējiem, bet nu var tā : 1. Čeku jau nav obligāti jāsit pa visu summu. 2. Daudziem tāpat pofig. 3. Ievadīšana arī pieriebsies... Bez korupcijas apkarošanas varas gaiteņos un pašā ierēdņu blokā - nekas neizdosies. Tauta jau nav stulba...
Ass
A
Sāk mākt šaubas par sis kundzes intelekta spējam!Loterejas tagad ir viens no tautsaimniecības veidiem!Un tieši si lotereja uzsāk jaunu posmu un tik pompozi!Varam lepoties ar augošu tautsaimniecību !
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas