Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +2 °C
Apmācies
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

VID piemērojis nodrošinājumu Rīgas kartei

Valsts ieņēmumu dienests (VID) piemērojis nodrošinājumu Rīgas sabiedriskā transporta elektronisko norēķinu sistēmas uzstādītājam un apkalpotājam SIA Rīgas karte, liecina Lursoft informācija.

Ar VID lēmumu Rīgas kartei piemērots aizliegums reorganizācijai, likvidācijai, izmaiņu reģistrācijai amatpersonu sastāvā un dalībnieku reģistrā, ja šādu pieteikumu reģistrāciju komercreģistrā piesaka Rīgas kartes pārstāvis, vienlaikus atļaujot Rīgas kartei reģistrēt papildus dalībniekus un amatpersonas. Uzņēmumam piemērots arī aizliegums komercķīlas reģistrācijai, pārjaunošanai un grozīšanai.

Nodrošinājums ierakstīts komercreģistrā ceturtdien 6.jūnijā.

Rīgas kartes pārstāvji aģentūrai LETA norādīja, ka šīs situācijas cēlonis ir divu notikumu sakritība. 9.aprīlī notika Rīgas kartes dalībnieku - ASV/Francijas tehnoloģiju kompānijas Conduent un SIA Rīgas satiksme sapulce, kurā par uzņēmuma valdes locekli tika apstiprināts Rīgas satiksmes pārstāvis Jānis Meirāns. Pēc visu iekšējo formalitāšu un dokumentācijas sakārtošanas 6.jūnijā bija paredzēts iesniegt attiecīgos dokumentus Uzņēmumu reģistrā.

"Sakrita, ka VID šajā pašā dienā atsūtīja lēmumu par audita veikšanu Rīgas kartē. VID šādus auditus uzņēmumā veic visai regulāri. Šoreiz šāda apstākļu sakritība, kad uzņēmums maina valdes locekli audita ierosināšanas dienā, VID šķita aizdomīga, un tā rezultātā VID noteica šos ierobežojumus. Nekādu citu iemeslu noteiktajiem ierobežojumiem nav, un kopumā tie neietekmē uzņēmuma ikdienas darbu," norādīja uzņēmuma pārstāvji.

Pēc Lursoft vēstītā, uzņēmumam šobrīd nav nevienas aktuālas komercķīlas, kā arī šogad 26.maijā tam nebija VID administrēto nodokļu vai nodevu parāda, kas kopsummā pārsniegtu 150 eiro.

Aģentūra LETA jau vēstīja, ka Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) pavasarī sāka kriminālprocesu par Rīgas kartes amatpersonas izdarītiem, iespējams, noziedzīgiem nodarījumiem, proti, kukuļdošanu un starpniecību kukuļošanā.

Saistībā ar šo lietu tika aizturēts Rīgas kartes valdes loceklis, uzņēmējs un kordiriģents Aleksandrs Brandavs. Vēlāk KNAB viņam piemēroja drošības līdzekli - 200 000 eiro drošības naudu, kā arī aizliegumu tuvoties noteiktām personām un aizliegumu izbraukt no valsts.

Tāpat Brandavs līdz 7.martam ieņēma pašvaldības uzņēmuma Rīgas satiksme Elektronisko norēķinu projektu daļas vadītāja amatu, tomēr saistībā ar KNAB darbībām uzņēmuma valde viņu atstādināja. Brandavs ir arī patiesā labuma guvējs pilnsabiedrībā Rīgas mikroautobusu satiksme.

2017.gadā Rīgas kartes apgrozījums bija 21,566 miljoni eiro, kas ir par 7,6% vairāk nekā gadu iepriekš, savukārt kompānijas peļņa pieauga par 64,9% un sasniedza 4,104 miljonus eiro. Kompānijas 2018.gada finanšu rezultāti pagaidām nav publiskoti.

pievienots Rīgas kartes komentārs

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

NA neatbalstīs Braži ārlietu ministres amatam

Opozīcijā esošā Nacionālā apvienība (NA) neatbalstīs diplomātes Baibas Bražes apstiprināšanu ārlietu ministres amatā, aģentūrai LETA pēc abu pušu tikšanās pauda NA priekšsēdētājs Raivis Dzintars.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas