Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +2 °C
Apmācies
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

VIDEO: Cepiens par tiem, kuri nesprādzējas auto aizmugurē

Comedy Latvia līdzdibinātājs un viens no pieredzes bagātākajiem komiķiem Latvijā, kā arī CSDD kampaņas Vari priekšā. Vari arī aizmugurē vēstnesis Edgars Bāliņš kopā ar komandu piedāvā video Cepienu par tiem, kuri nesprādzējas auto aizmugurē.

Puiši norāda, ka starp vārdiem "nepiesprādzējies" un "nosprādzis" ir tikai dažu burtu atšķirība. Cepiena laikā puiši dod padomus, kā mudināt pasažierus sprādzēties aizmugurē, piemēram, influenceriem patiks, ja drošības jostas būs apdrukātas ar dārgu zīmolu nosaukumiem. Komiķis Maksims arī piebilda, ka ilgus gadus domājis, ka drošības jostas sprādze ir pudeļu attaisāmais, kas piesiets pie jostas, lai nepazūd.

Ceļu satiksmes drošības direkcijas (CSDD) pētījums parāda būtiskas atšķirības starp to, kā pasažieri uzvedas auto priekšējā un kā aizmugurējā sēdeklī. Vairākums jeb 86% pasažieru lieto drošības jostu, sēžot automašīnas priekšā, bet aizmugurē tikai 43% pasažieru vienmēr piesprādzējas.

Pieci biežāk minētie iemesli, kāpēc pasažieri nesprādzējas: 53% gadījumu pasažieri nesprādzējas, jo jābrauc neliels attālums; 40% pasažieru aizbildinās, ka josta ir neērta, nepraktiska un to ir grūti uzlikt. 22% respondentu nesprādzējas tāpēc, ka pilnībā uzticas autovadītājam, savukārt 18% uzsver, ka šoferis viņiem nav atgādinājis, ka mašīnā ir jāpiesprādzējas.

Lai pievērstu sabiedrības uzmanību nepieciešamībai lietot drošības jostas arī automašīnas aizmugurējā sēdeklī, Ceļu satiksmes drošības direkcija 6. septembrī atklāja sociālo kampaņu Vari priekšā. Vari arī aizmugurē. Kampaņas laikā pasažieriem un arī autovadītājiem tiks skaidrota drošības jostas lietošanas nepieciešamība arī auto aizmugurējā sēdeklī.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

NA neatbalstīs Braži ārlietu ministres amatam

Opozīcijā esošā Nacionālā apvienība (NA) neatbalstīs diplomātes Baibas Bražes apstiprināšanu ārlietu ministres amatā, aģentūrai LETA pēc abu pušu tikšanās pauda NA priekšsēdētājs Raivis Dzintars.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas