Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +18 °C
Skaidrs
Sestdiena, 27. aprīlis
Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne

Vīķe-Freiberga: Bīstami, ja Trampu neinteresēs tas, kas notiks ārpus Amerikas

Ja Tramps apšauba vispār jebkādu aliansi un saka, ka viņu interesē tikai Amerika, tad kamēr neviens negrasīsies kā Perlharborā amerikāņiem uzbrukt, un viņam būs vienalga, kas citur notiek, tas, protams, ir ārkārtīgi bīstami, intervijā raidījumam TV3 Ziņas pauda bijusī Latvijas prezidente Vaira Vīķe-Freiberga.

Eksprezidente par bažām, ka mainoties politiskajai situācijai, nākotnē varētu tik okupētas Baltijas valstis, aizrādīja: "latviešiem ir tāds sens ticējums, ka nevajag pierunāt nelaimi." "Pēdējā laikā tik daudz tiek runāts, rakstīts, gan raksti, gan romāni, ka, ja es būtu Krievijas prezidents, justos it tā, ka man viss scenārijs būtu priekšā."

Vīķe-Freiberga atzīmēja, ka Krievijas prezidents Vladimirs Putins ir "pokera spēlētājs", riska ņēmējs, un viņam šie riski līdz šim ļoti labi atmaksājušies.

"Šobrīd šīs runas par mūsu nelaimi, lai Dievs nedod, ka to nepierunā."

Viņasprāt vairāk vajadzētu atkārtot to, ko pauduši citi politiķi pasulē, ka NATO paliek prioritāte.

"Teikšu godīgi, mūsu riska pakāpe ir pakāpusies, bet mēs neesam vienīgie, esam skumjā kompānijā ar citām pasaules vietām, kur varētu notik kaut kādas kustības arī no citiem spēkiem pret citiem saviem kaimiņiem."

"Neviens eksperts ne Amerikā, ne citur nav uzdrīsktējies prognozēt, ko šis cilvēks - 45. prezidents ASV - darīs," sacīja eksprezidente un mudināja pastiprinātāku uzmanību pievērst arī Irānas, Ziemeļkorejas un Ķīnas ārpolitikai.

Kā satraucošu faktu Vīķe-Freiberga atzīmēja to, ka no "Baltā nama mājas lapas pazudusi informācija par vides aizsardzību un slāpekļa izmešiem gaisā."  "Tas ir ļoti biedējoši," uzsvēra eksprezidente.

Tāpat viņa atzīmēja, ka jaunais ASV prezidents būs spiests pielāgoties drošības apsvērumiem, par kuriem Amerikas prezidents nelemjot vienpersonīgi.

Intervijā Vaira Vīķe-Freiberga norādīja, ka Tramps savu ideoloģiju nemainīs, un tikai pieslīpēs savu ārieni un uzvedību.

 

Top komentāri

maksis
m
Tie, kuri atceras VVF prezidentēšnas gadus atceras arī to, ka VVF ļoti interesēja ārvalstu vizītes un aktivitātes, kuras viņa patiešām labi veica, tas, protams, ir slavējami. Diemžēl Latvijas iekšpolitika ar pie siles pielaistiem kalvīšiem, šleseriem u.c. krāniem kundzi sāka interesēt tikai tad, kad cerības uz visiem smalkiem starptautiskiem amatiem bija paputējušas, tad "pēkšņi" ieraudzīji, ka gandrīz visu viņas valdīšanas laiku LV cūmeni netraucēti dancojuši pa galdu sūdainās tupelēs.
Kadasšausmas
K
Nu ja, tā iet, ka savai tautai Latvijas "lielkungi (lielmātes)" nekad nav kalpojuši..., tāpēc tagad tiem nav saprotams pat fakts, ka kāds valdnieks , pirmkārt, varētu par savu tautu domāt... Kādasšausmas!!!
vairs neko
v
Tas būs pilnīgi normāli, ja Trampu pirmām kārtām interesēs, kas notiek Amerikā. Freibergas kundzei bija 8 (!) gadi laiks, lai interesētos, kas notiek Latvijā. Tagad vilciens aizgājis.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas