Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +20 °C
Skaidrs
Svētdiena, 28. aprīlis
Terēze, Gundega

Vīnu un alu televīzijā varēs reklamēt vien no plkst.22 līdz 6

Veselības ministrija sagatavojusi grozījumus Elektronisko plašsaziņas līdzekļu likumā, kas atļauj vīnu un alu reklamēt televīzijā vien no plkst.22 līdz 6 rītā.

Patlaban likums nenosaka alus un vīna reklāmas ierobežojumu. Savukārt stipro alkoholisko dzērienu reklāma ir aizliegta vispār. Alus un vīna reklāmas ierobežojums attieksies uz televīziju, bet ne radio, paredz sagatavotie likuma grozījumi.

Jaunā kārtība paredzēs, ka televīzijā būs aizliegts rādīt jebkāda veida alkoholisko dzērienu reklāmu no plkst.6 rītā līdz 22 vakarā, ņemot vērā, ka tieši rīta stundas ir laiks, kad televīzijā bieži tiek piedāvātas bērniem paredzētās programmas.

Līdzīgi alkoholisko dzērienu reklāmas ierobežojumi televīzijā pastāv arī citās Eiropas valstīs. Piemēram, Lietuvā jebkuru alkoholisko dzērienu aizliegts reklamēt no plkst.6 līdz 23, Igaunijā - no plkst.7 līdz 21, Portugālē - no plkst.7 līdz 22:30, bet Norvēģijā, Zviedrijā un Francijā alkoholisko dzērienu reklāma ir aizliegta pilnībā.

Pētījumi atklāj, ka alkohola reklāmas ierobežojumi ir viens no efektīvākajiem veidiem, kā mazināt alkohola patēriņu jauniešu vidū. Alkohola lietošana ir viens no galvenajiem riska faktoriem pasaulē, kas negatīvi ietekmē iedzīvotāju veselību, izraisot vairāk nekā 60 dažādas slimības. 2012.gadā viens Latvijas iedzīvotājs vecumā virs 15 gadiem patērēja 10,3 litrus absolūtā alkohola, kas ir par 0,2 litriem vairāk nekā 2011.gadā. 

Minētie likuma grozījumi pieteikti izskatīšanai valsts sekretāru sanāksmē. Pēc tam atbalsts tiem vēl jāpauž Ministru kabinetam, bet gala vārds jāsaka Saeimai.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas