Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Vitenbergs: Latvenergo jābūt aktīvākam eksporta tirgos

Energokompānijai Latvenergo ir jābūt aktīvākai eksporta tirgos un jāveicina enerģijas ražošana no alternatīviem avotiem, intervijā aģentūrai LETA pauda ekonomikas ministrs Jānis Vitenbergs (KPV LV).

Vērtējot jauniecelto Latvenergo padomi, ministrs norādīja, ka visi amatos ieceltie ir labi profesionāļi, bez redzamām reputācijas problēmām. Vitenbergs norādīja, ka viņš plāno sadarboties ar Latvenergo padomi, turklāt ministram ir arī savs redzējums un ieteikumi Latvenergo.

"Domāju, Latvenergo ir jābūt aktīvākam eksporta tirgos. Es gribētu, lai Latvenergo kā galvenā enerģētikas struktūra valstī kļūst arī aktīvāka enerģijas ražošanā no alternatīviem avotiem. Piemēram, tiek runāts par kopīga vēja parka izveidi ar Igauniju, bet līdz šim nekas vēl nav noticis," klāstīja ministrs. Viņš piebilda, ka ministram drīzumā ir plānota tikšanās ar Igaunijas ekonomikas ministru, lai pārrunātu kopīga vēja parka izveidi Baltijas jūrā.

"Redzot, kā Eiropa iet uz šiem mērķiem - kļūt "zaļākiem" - enerģētikā nekur nepazudīs. Latvenergo ir galvenais rīks, kā mēs kā valsts to varam īstenot," uzsvēra Vitenbergs.

Jau vēstīts, ka 10.jūnijā Latvenergo akcionāru sapulcē tika iecelta kompānijas jaunā padome. Tajā tika iecelts Ivars Golsts, Toms Siliņš, Aigars Laizāns, Gundars Ruža un Kaspars Rokens.

Par Latvenergo padomes priekšsēdētāju tika apstiprināts Golsts, bet par viņa vietnieku - Rokens.

Latvenergo padomes galvenie pienākumi ir apstiprināt vidēja termiņa darbības stratēģiju, pastāvīgi uzraudzīt valdes darbību, ievēlēt un atsaukt valdes locekļus, noteikt viņu atalgojumu, kā arī uzraudzīt, lai kapitālsabiedrība strādātu atbilstoši likumiem, statūtiem un akcionāra sapulces lēmumiem.

Latvenergo koncerna apgrozījums pērn bija 841,6 miljoni eiro, kas ir par 0,3% vairāk nekā gadu iepriekš, bet koncerna peļņa pieauga par 24,2%, sasniedzot 94,4 miljonus eiro.

Latvenergo nodarbojas ar elektroenerģijas un siltumenerģijas ražošanu un tirdzniecību, dabasgāzes tirdzniecību, elektroenerģijas sadales pakalpojumu nodrošināšanu un pārvades aktīvu nomu. Latvenergo obligācijas kotē biržas Nasdaq Riga parāda vērtspapīru sarakstā.

 

Top komentāri

Krējums Saldais
K
"Vitenbergs: Latvenergo jābūt aktīvākam eksporta tirgos..." . . . . . . Tjipa, jālaiž vairāk ūdens cauri HESu turbīnām?? Var jau, bet cik tas maksās un kas to izturēs.. :)
jānis
j
Kas šim tās idejas pamet, pats izgudrot nav spējīgs.
Fits
F
Ja salīdzina enefit=eestienergia un elektrum=latvenergo tad energo ir tālu atpalicis no igauņu startup un kopējās stratēģijas, spēj tikai primitīvu elektrokramu bildi piedāvāt
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Kariņa liktenis premjeres rokās

Viens no Vienotības valdes locekļiem Cēsu mērs Jānis Rozenbergs intervijā Agnesei Margēvičai atzīst, ka situācija partijai ir ļoti sarežģīta un neko nedarīt tā vairs nevar atļauties.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas