Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Sestdiena, 18. maijs
Inese, Inesis, Ēriks

Zatlera kancelejas darbinieki kompensācijās varētu saņemt 69 000 latu

Valsts prezidenta kanceleja, noslēdzot Valsts prezidenta Valda Zatlera prezidentūru, izbeigs darba tiesiskās attiecības ar desmit darbiniekiem, kuri kompensācijās varētu saņemt 69 000 latu, portālu Diena.lv informēja prezidenta kancelejā.

Valsts prezidentam Valdim Zatleram tiks izmaksāts atlaišanas pabalsts vienas mēnešalgas apmērā – 3000 latu, kā arī kompensācija par neizmantoto atvaļinājumu 5235 latu apmērā.

Lai nodrošinātu likumā paredzēto kompensāciju izmaksu darbiniekiem, ar kuriem tiek izbeigtas darba tiesiskās attiecības, Valsts prezidenta kanceleja ir lūgusi Ministru kabinetam piešķirt Kancelejas 2011.gada budžetā papildu finanšu līdzekļus 69 000 latu apmērā.

Darba tiesiskās attiecības izbeigs ar Valsts prezidenta kancelejas vadītāju Edgaru Rinkēviču, diviem Valsts prezidenta padomnieku palīgiem Solvitu Gailišu un Zandu Zaļumu, preses sekretāra vietnieci Daigu Holmu un vecāko Valsts protokola nodrošināšanas konsultantu Janu Trahimoviču.

Darba tiesiskās attiecības izbeigs arī ar pieciem Valsts prezidenta padomniekiem - Inesi Lībiņu-Egner, Sandru Sondori-Kukuli, Ilzi Rassu, Kristīnu Pelšu un Zandu Kalniņu-Lukaševicu.

Saskaņā ar Darba likumu ar minētajiem darbiniekiem ir noslēgti darba līgumi uz nenoteiktu laiku, darba tiesiskās attiecības tiek izbeigtas saskaņā ar Darba likuma 114.pantu, slēdzot vienošanos.

Atbilstoši  Darba likumam un Valsts un pašvaldību institūciju amatpersonu un darbinieku atlīdzības likumam darbiniekiem tiek izmaksāts atlaišanas pabalsts 95 % vai 100% apmērā un kompensācija par neizmantoto atvaļinājumu. Darbiniekiem tiek atlīdzināts arī darbs nedēļas atpūtas dienās un darbu svētku dienās.

Atbilstoši  Valsts un pašvaldību institūciju amatpersonu un darbinieku atlīdzības likumam atlaišanas pabalsts netiks izmaksāts vecākajam Valsts protokola nodrošināšanas konsultantam, jo persona turpinās dienesta pienākumu izpildi Ārlietu ministrijā.



Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Latvija paliek tukša

Valsts iedzīvotāju skaita kritums 34 gadu laikā par teju 30% ir satraucošs fakts.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas