Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +1 °C
Skaidrs
Piektdiena, 26. aprīlis
Rūsiņš, Sandris, Alīna

Britu tiesneši bloķē prasību par ASV bezpilota lidmašīnas triecieniem

Lielbritānijas tiesneši bloķējuši tiesvedību, ko pret britu varasiestādēm bija uzsācis pakistānietis Nūrs Hans saistībā ar apsūdzībām, ka ASV bezpilota lidmašīnu triecienos ir izmantota britu izlūkinformācija.

27 gadus vecā pakistānieša tēvs Maliks Dauds Hans pērn Ziemeļvazīristānā zaudēja dzīvību bezpilota lidmašīnas triecienā. Nūra Hāna advokāti martā vērsās Londonas Augstajā tiesā.

Lielbritānijas izlūkdatu apkopošanas aģentūra GCHQ, kā tiek ziņots, piegādā informāciju ASV Centrālajai izlūkošanas pārvaldei, kas tad tiek izmantota bezpilota lidmašīnu triecienos. Advokāti tiesā vēlējās apstrīdēt šīs palīdzības likumību.

Tomēr Lielbritānijas ārlietu ministra Viljama Heiga advokāti aicināja tiesu bloķēt turpmākās procesuālās darbības, norādot, ka šī lieta tiesā nav izskatāma. Viņi skaidroja, ka šie jautājumi attiecas uz suverēnām ārvalstīm un ka tos nevar izspriest Anglijas tiesas, piebilstot, ka jebkurš lēmums atstātu nozīmīgu iespaidu uz Lielbritānijas attiecībām ar ASV un Pakistānu.

Lords-tiesnesis Elans Mozess piektdien nedeva Hanam atļauju izskatīt viņa lietu Augstajā tiesā. "Patiesais iemesls ir panākt, ka šī tiesa nāk klajā ar publisku paziņojumu, nosodot Savienoto Valstu aktivitātes Ziemeļvazīristānā, kas būtu solis centienos panākt, ka viņi šīs aktivitātes aptur," sacīja tiesnesis.

Advokāts Mārtins Čemberlens, kas Hanu pārstāvēja tiesā, "zina, ka viņš nevar iegūt atļauju šādam mērķim", sacīja Mozess. "Viņa blakusargumenti bija mēģinājums šo nodomu paslēpt pieņemamākā aizsegā."

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Makrons brīdina, ka Eiropa "ir mirstīga"

Francijas prezidents Emanuels Makrons ceturtdien aicinājis Eiropu stāties pretī problēmām mainīgajā pasaulē un brīdinājis, ka "mūsu Eiropa šodien ir mirstīga un tā var nomirt".

Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits