Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +9 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

FIB direktors paudis bažas par TikTok

ASV Federālā izmeklēšanas biroja (FIB) direktors Kristofers Rejs paudis bažas par sociālo platformu TikTok, apgalvojot, ka šo platformu kontrolē Ķīnas valdība.

FIB bažījas, ka ķīniešiem ir iespēja kontrolēt lietotnes ieteikumu algoritmu, "kas ļauj viņiem manipulēt ar saturu un, ja viņi vēlas, izmantot to ietekmes operācijām", piektdien sacīja Rejs.

Viņš arī apgalvoja, ka Ķīna var izmantot "TikTok", lai vāktu datus par platformas lietotājiem, ko varētu izmantot tradicionālajām spiegošanas operācijām.

"Visas šīs lietas ir tādas valdības rokās, kas nepiekrīt mūsu vērtībām, un kuras misija ir ļoti pretrunā ar to, kas ir Savienoto Valstu labākajās interesēs. Tam vajadzētu mūs uztraukt," norādīja Rejs.

Līdzīgas bažas viņš pauda pagājušajā mēnesī ASV Kongresā.

Bijušā ASV prezidenta Donalda Trampa administrācija 2020.gadā draudēja aizliegt "TikTok" Savienotajās Valstīs un spieda Ķīnas kompāniju "ByteDance" pārdot "TikTok" ASV segmentu amerikāņu investoriem.

ASV amatpersonas un uzņēmums šobrīd risina sarunas par iespējamu vienošanos, kas kliedētu ASV bažas par drošību, un šis process, kā norādīja Rejs, notiek visās ASV valdības aģentūrās.

"TikTok" pieder "ByteDance", kas ir saistīta ar Ķīnas valdību.

"Kā jau iepriekš teica direktors Rejs, FIB ieguldījums tiek uzskatīts par daļu no mūsu sarunām ar ASV valdību," norādīts "TikTok" piektdien izplatītajā paziņojumā.

Tajā teikts, ka "TikTok" nevar komentēt šo konfidenciālo sarunu detaļas, bet uzsvērts, ka viņi strādā pie tā, lai kliedētu visas ASV bažas.

Paziņojumā arī norādīts, ka "ByteDance" ir privāts uzņēmums, un ""TikTok Inc.", kas nodrošina "TikTok" pakalpojumus ASV, ir ASV uzņēmums, kas pakļauts ASV likumiem.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits