Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +2 °C
Daļēji apmācies
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

Irāna maksājusi par uzbrukumiem ASV spēkiem

Amerikas Savienotajām Valstīm nedraudzīgais Irānas režīms, kā liecina amerikāņu izlūkošanas iestāžu iegūtā informācija, maksājis Taleban kaujinieku grupējumiem par uzbrukumiem ASV karavīriem. Kopumā ir ziņas par sešiem atsevišķiem uzbrukumiem.

Lai gan oficiālajos dokumentos valsts, kas maksājusi kaujiniekiem atlīdzību, nav atklāta, CNN, atsaucoties uz anonīmiem avotiem drošības iestādēs, ziņo, ka tā bijusi Irāna. 

Sevišķi smags bija uzbrukums ASV bāzei 2019. gada decembrī Bagrāmā. Tā laikā kaujinieki nogalināja divus cilvēkus un ievainoja septiņdesmit. Lai gan ASV nepilnu mēnesi pēc uzbrukuma bāzei veica uzlidojumu, kurā nogalināja Irānas ģenerāli Kasemu Sulejmani, kā ziņo mediji, bruņotie spēki un Baltais nams pavadīja trīs mēnešus, lai izvērtēto tālāko rīcību. 

ASV atbilde kaujiniekiem bija mērena, jo amerikāņi kopā ar Afganistānas valdību bija uzsākuši pamiera sarunas ar Taleban kaujiniekiem. Nacionālajā drošības padomē valdīja bažas, ka konkrēti uzbrukumi kaujinieku grupai, kas sadarbojās ar Irānu, varētu apdraudēt ASV svarīgās miera sarunas. 

Vasaras sākumā ASV mediji jau ziņoja, ka Krievija maksājusi kaujiniekiem, lai tie uzbruktu ASV un NATO spēkiem. Tolaik prezidenta Donalda Trampa kritiķi pārmeta, ka Baltais nams ignorējis ziņojumu un turpinājis uzturēt draudzīgas attiecības ar Vladimiru Putinu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits