Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +14 °C
Daļēji saulains
Sestdiena, 27. aprīlis
Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne

Ķīna asi kritizē ASV veto ANO rezolūcijai par Gazu

ANO Drošības padome (DP) kārtējo reizi nav spējusi pieņemt rezolūciju, kurā pieprasīta tūlītēja uguns pārtraukšana Gazas joslā.

Alžīrijas ierosināto rezolūcijas projektu balsojumā atbalstīja 13 no 15 ANO DP locekļiem, Apvienotā Karaliste balsojumā atturējās, savukārt ASV izmantojušas veto tiesības, vēsta BBC. Ja kāda no piecām ANO DP pastāvīgajām dalībvalstīm uzliek veto rezolūcijas projektam, tas tiek uzskatīts par noraidītu.

ASV veto asi kritizēja Ķīnas vēstnieks ANO Džans Dzjuņs, nodēvējot to par "zaļo gaismu slaktiņa turpināšanai".

ASV Baltais nams argumentējis, ka Alžīrijas rosinātā rezolūcija apdraudētu ar starpnieku palīdzību notiekošās sarunas starp Izraēlu un Hamās par karadarbības izbeigšanu Gazas joslā. ASV ir ierosinājušas savu rezolūcijas projektu, kurā aicināts noteikt uguns pārtraukšanu Gazā uz laiku, kamēr notiek sarunas, un ar noteikumu, ka tiek nekavējoties atbrīvoti visi islāmistu kaujinieku sagrābtie ķīlnieki. Rezolūcijas projektā arī pieprasīts Izraēlai nesākt sauszemes militāro operāciju Rafahā Gazas joslas dienvidos un aicināts atcelt ierobežojumus humānās palīdzības piegādēm Gazas iedzīvotājiem. Līdz šim ASV savos ierosinājumos rezolūcijām par Gazu nebija minējušas vārdus "uguns pārtraukšana". Nav gan skaidrs, kad un vai vispār varētu notikt balsojums par šo rezolūcijas projektu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits