Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +2 °C
Skaidrs
Trešdiena, 17. aprīlis
Rūdolfs, Viviāna, Rūdis

Konservatīvo konferencē Tramps apliecinās ietekmi

Runā no šodienas līdz svētdienai Floridā notiekošās Konservatīvo politiskās rīcības konferences (CPAC) noslēguma dienā bijušais ASV prezidents Donalds Tramps plāno apliecināt vadošās ietekmes saglabāšanu Republikāņu partijā, paziņojot, ka partijas nākotne atkarīga no tā, vai tā izvēlēsies viņu kā galveno kandidātu ASV prezidenta vēlēšanās 2024. gadā, atsaucoties uz Trampa padomniekiem, vēsta ziņu aģentūra Reuters. Šī būs Trampa pirmā publiskā uzstāšanās pēc prezidenta amata pamešanas.

CPAC ir Amerikas Konservatīvo savienības rīkots ikgadējs pasākums, kas pulcē konservatīvos politiķus un aktīvistus. Tajā tiek diskutēts par konservatīvo politikas stratēģiju. Tiek veikta arī dalībnieku anketēšana, lai noteiktu vispārējo noskaņojumu konservatīvo kustībā un izvēlētos vispopulārāko konservatīvo kandidātu ASV prezidenta amatam.

Trampa uzstāšanās, apliecinot savas lomas saglabāšanu Republikāņu partijā, visticamāk, var sagādāt galvassāpes tiem partijas līderiem, kuri cerēja uz pārmaiņām partijā pēc četriem Trampa haotiskās valdīšanas gadiem, ko vainagoja viņa uzkurināto atbalstītāju iebrukums ASV Kongresa ēkās. ''Bijušais viceprezidents Maiks Penss noraidījis CPAC ielūgumu teikt runu. Tas skaidri parāda, ka republikānisms arī turpmāk asociēsies ar Trampu. Tiem partijā, kuri nosodīja Trampa uzvedību viņa prezidentūras pēdējās dienās (un vienlaikus nedarīja neko, lai nodrošinātu, ka bijušais prezidents vairs nedrīkst kandidēt), tiek nosūtīta skaidra ziņa – jūs esat saistīti ar viņu arī turpmāk,'' raksta The Independent.

Lielu daļu partijas atbalstītāju tas arī apmierina. Safolkas Universitātes un USA Today nesen veiktā aptauja liecina, ka 46% republikāņu pamestu partiju, lai pievienotos jaunai Trampa izveidotai partijai, ja bijušais prezidents izšķirtos par tādas radīšanu. Tas raida draudīgu signālu tiem establišmenta republikāņiem, kuri cerēja bijušo prezidentu aizvirzīt no politikas.

Ziņu portāls Axios citē, nenosaucot vārdā, Trampa ilglaicīgu padomnieku, kurš saka, ka Trampa runa CPAC būs spēka parādīšana ar vēstījumu: ''Lai gan man vairs nav konta Twitter un Ovālā kabineta, joprojām esmu vadībā.'' Savukārt tuvs Trampa padomnieks Džeisons Millers norāda: ''Tramps faktiski ir Republikāņu partija. Vienīgā plaisa tajā pastāv starp Vašingtonas insaideriem un vienkāršajiem partijas biedriem. Ja kāds uzbrūk prezidentam Trampam, viņš uzbrūk vienkāršajiem republikāņiem.''

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits