Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +18 °C
Skaidrs
Otrdiena, 30. aprīlis
Liāna, Lilija

Laikraksts: Tramps kara izbeigšanai gatavs spiest Ukrainu atdot Krimu un Donbasu

Bijušais ASV prezidents Donalds Tramps privātā sarunā paziņojis, ka var izbeigt karu Ukrainā, izdarot spiedienu uz Kijivu, lai tā atdotu Krievijai Krimu un Donbasu, atsaucoties uz anonīmiem avotiem, vēsta laikraksts The Washington Post (WP).

Kā atklājuši avoti, Tramps paudis uzskatu, ka gan Krievijai, gan Ukrainai ir vajadzīga izeja no konflikta un tās vēlas saglabāt savu tēlu. Atsevišķos Ukrainas reģionos cilvēki neiebildīs pret iekļaušanu Krievijā, teicis bijušais ASV prezidents, kurš, visticamāk, novembrī būs republikāņu partijas kandidāts ASV prezidenta vēlēšanās.

Trampa plāni par Ukrainu kļuvuši zināmi novembrī "Heritage Foundation" sanāksmē. Trampa bijušais Baltā nama palīgs Maikls Antons, kā apgalvo avoti, aprakstījis plāna detaļas, kas paredz Ukrainas atteikšanos no Krimas un Donbasa un NATO paplašināšanās ierobežošanu, tādējādi mudinot Krievijas diktatoru Vladimiru Putinu mazināt pieaugošo atkarību no Ķīnas. Vēl martā Antons izdevumam apgalvojis, ka ar Trampu neesot runājis pusotru vai pat divus gadus un nav zinājis par bijušā prezidenta plānu attiecībā uz Ukrainu.

Trampa variants, kā raksta "The Washington Post", radikāli mainītu pašreizējā ASV prezidenta Džo Baidena politiku, kas orientēta uz atbalstu Ukrainai un Krievijas agresijas ierobežošanu. Turklāt kontroles nodibināšana pār Ukrainas reģioniem paplašinātu Putina ietekmes sfēru, un daži Trampa atbalstītāji, kā vēsta laikraksts, cenšas viņu atrunāt.

Kā apgalvo republikāņu senators Lindsijs Greiems, viņš "100% sava laika pavada, runājot ar Trampu par Ukrainu". Greiems uzskata, ka Putins "nedrīkst uzvarēt". Viņaprāt, Ukrainas iestāšanās NATO un Eiropas Savienībā varētu izbeigt karu, taču Tramps "par to neko daudz nerunā".

Trampa kampaņas birojs paziņojis, ka jebkuras spekulācijas par viņa plānu "nāk no vārdā neminētiem un neinformētiem avotiem, kuriem nav ne jausmas, kas notiek un kas notiks". "Prezidents Tramps ir vienīgais, kurš runā par nogalināšanas pārtraukšanu," norādījusi kampaņas preses pārstāve Karolīna Līvita.

Tramps jau iepriekš ir izteicies, ka spētu panākt kara izbeigšanu pirmajā dienā pēc atgriešanās Baltajā namā. Viņš nav slēpis savas simpātijas pret Putinu un nav atsaucies Ukrainas prezidenta Volodimira Zelenska aicinājumam ierasties Ukrainā, lai klātienē novērtētu situāciju pirms izteikt ierosinājumus par kara izbeigšanu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Ukrainas armija nedaudz atkāpusies rietumu virzienā

Ukrainas armijas virspavēlnieks Oleksandrs Sirskis svētdien paziņojis, ka situācija frontē ir saasinājusies un krievi aktīvi uzbrūk visā frontes līnijas garumā, dažos virzienos gūstot taktiskus pan...

Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits