Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +8 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Franču spēki likvidē islāmistu līderi Āfrikā

Francijas bruņotajiem spēkiem operācijā Āfrikā izdevies nogalināt islāmistu grupējuma Islāma valsts Sahāras reģiona atzara līderi Adnanu Abu Validu as Sahravi, kurš bijis tieši atbildīgs par franču palīdzības organizācijas darbinieku nonāvēšanu 2020. gadā un nāvējošu uzbrukumu ASV karavīriem Nigērā 2017. gadā, vēsta France24.com.

"Šis ir vēl viens milzīgs panākums mūsu cīņā pret teroristu grupām Sāhelā," teikts Francijas prezidenta Emanuela Makrona paziņojumā Twitter. Sāhelas reģions ir valstu josla Āfrikā uz dienvidiem no Sahāras tuksneša.

Islāma valsts Sahāras reģiona atzars tiek vainots lielākajā daļā džihādistu teroristisko uzbrukumu gan karavīriem, gan civiliedzīvotājiem Mali, Nigērā un Burkinafaso. 

A. as Sahravi kādreiz bija Al Qaeda Islāmiskā Magrebas reģiona organizācijā, kā arī bija viens no vadītājiem Mali islāmistu grupējumā Mujao, kas bija atbildīgs par spāņu palīdzības darbinieku nolaupīšanu Alžīrijā un Alžīrijas diplomātu nolaupīšanu Mali 2012. gadā.

ASV bija izsludinājusi piecu miljonu ASV dolāru atlīdzību par informāciju, kas identificētu viņa atrašanās vietu. Viņš atradās ASV varasiestāžu meklēšanā par 2017. gadā notikušu uzbrukumu Nigērā, kurā dzīvību zaudēja četri ASV speciālo uzdevumu vienības karavīri, kā arī viņu vietējie pavadoņi un šoferi. 2020. gada 9. augustā viņš personīgi pavēlēja nogalināt sešus palīdzības organizācijas darbiniekus no Francijas.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits