Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Haiti premjers atlaiž prokuroru, kurš viņu apsūdz saistībā ar prezidenta slepkavību

Haiti premjerministrs Ariels Anrī otrdien atlaida prokuroru Bedfordu Klodu, kurš apsūdzējis premjeru saistībā ar prezidenta Žovenela Moiza slepkavību, kas notika 7.jūlijā un vēl tiek izmeklēta.

Premjera lēmums par prokurora atlaišanu demonstrēja iekšēju cīņu Haiti valdības augstākajos līmeņos vairāk nekā divus mēnešus pēc tam, kad Moizu viņa mājās nogalināja bruņoti iebrucēji.

Anrī vērsās pret Klodu dažas stundas pēc tam, kad Klods bija lūdzis tiesnesi, kurš izmeklē Moiza slepkavību, apsūdzēt premjerministru par līdzdalību šajā lietā. 

Anrī paziņoja Klodam par viņa atlaišanu publiski izplatītā vēstulē.

Moizs nominēja Anrī premjerministra amatam dažas dienas pirms savas slepkavības. 

Anrī 20.jūlijā deva amata zvērestu, solot uzlabot valsts drošības situāciju un organizēt ilgstoši atliktas vēlēšanas. Haiti pašlaik nav prezidenta un funkcionējoša parlamenta.

Klods sāka norādīt uz Anrī iespējamu saistību ar Moiza slepkavību, balstoties uz telefonsarunām, kas premjeram bijušas ar vienu no galvenajiem aizdomās turamajiem pirmajās stundās pēc slepkavības.

"Ir pietiekami kompromitējoši elementi, kas veido manu pārliecību par to, ka būtu piemēroti ierosināt lietu pret Anrī un pieprasīt viņa tiešu apsūdzēšanu," Klods rakstīja oficiālā vēstulē, kas adresēta tiesai Portoprensā.

Klods citā vēstulē arī pieprasīja aizliegt Anrī atstāt Haiti saistībā ar "nopietniem pieņēmumiem par republikas prezidenta slepkavību".

Anrī jau ir uzaicināts uz iztaujāšanu lietā par sarunām, kādas viņam bijušas dažas stundas pēc Moiza slepkavības ar bijušo valdības amatpersonu, kas tiek meklēta saistībā ar šo slepkavību. 

Meklētā amatpersona Žozefs Felikss Badio strādāja Tieslietu ministrijas pretkorupcijas vienībā. Badio telefons tika izsekots līdz rajonam pie Moiza rezidences, kad Badio divreiz piezvanīja Anrī 7.jūlija rītā pēc Moiza nāves.

Klods savā vēstulē tiesnesim informēja, ka šīs telefonsarunas ilgušas septiņas minūtes. 

Premjerministru juridiski drīkst nopratināt tikai ar prezidenta atļauju, bet pēc Moiza slepkavības Haiti nav prezidenta.

Saistībā ar Moiza slepkavības izmeklēšanu līdz šim tikuši aizturēti 44 cilvēki, tai skaitā 18 Kolumbijas pilsoņi un divi haitiešu izcelsmes ASV pilsoņi.

   

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits