Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +18 °C
Skaidrs
Otrdiena, 2. jūlijs
Lauma, Ilvars, Halina

Itāļi protestē pret bēgļu straumēm

Itālija vairs nespēj tikt galā ar bēgļu straumēm, kas plūst Lampedūzas salas virzienā no nemieru plosītajām Ziemeļāfrikas zemēm. Pēdējās dienās salu sasnieguši vairāk nekā trīs tūkstoši jaunu imigrantu, un valsts brīdina par sanitāro apstākļu radītas epidēmijas draudiem.

Notikumi radījuši saspīlējumu vietējo iedzīvotāju vidū, kas protestējot ieņēmuši salas mērijas ēku, kuru rotā demonstrantu veidots plakāts ar uzrakstu «Tas nav rasisms, tā ir cīņa par izdzīvošanu». Salinieki pārmet varai nespēju cīnīties ar nerimstošo imigrantu plūsmu, tādēļ pirmdien paši saviem spēkiem bloķēja ostu, izmantojot iebraukušo afrikāņu kuģus. Vairākas sievietes protestējot pieķēdējās pie laivu piestātnes, un salas atkritumu tvertnes tika apgāztas otrādi, vēršot uzmanību uz nekontrolējamajiem higiēnas apstākļiem.

Lampedūzas salā, kur mīt pieci tūkstoši vietējo, imigrantu skaits sasniedzis jau 6,2 tūkstošus. Bēgļu centri ik dienu spēj nodrošināt 4,2 tūkstošu pārtikas porciju, kas nozīmē, ka neēduši paliek divi tūkstoši, raksta La Repubblica. Tam pievienojušies sanitāro apstākļu radītie epidēmijas draudi. Smaka esot neciešama, jo daļa ieceļotāju savas dabiskās vajadzības kārtojot uz ielām.

Kopumā kopš janvāra vidus salā ieradušies vairāk nekā 15 tūkstoši bēgļu, galvenokārt no revolūcijas pārņemtās Tunisijas. Taču nedēļas nogalē ziņots par pirmajām laivām no Lībijas, kuras opozicionāri uzvaras gadījumā sola palīdzēt apturēt bēgļu straumi. Trešdien Itālijas valdība pulcēsies uz ārkārtas sēdi. Sagaidāms, ka tiks sākta jauna imigrantu evakuācija uz bēgļu centriem iekšzemē.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits