Laika ziņas
Šodien
Migla
Sestdiena, 14. septembris
Sanda, Sanija, Sanita, Santa, Sandija

Izraēla izvērš plašu militāro operāciju okupētā Rietumkrasta teritorijā

Vismaz deviņi palestīnieši (pēc citām ziņām – 11) zaudējuši dzīvību Izraēlas aizsardzības spēku sāktajā militārajā operācijā okupētā Rietumkrasta teritorijā, vēsta BBC.

Izraēlas ārlietu ministrs Israels Kacs vakar ierakstā vietnē X paziņoja, ka Izraēlas armija ar pilnu spēku kopš otrdienas vakara darbojas Dženīnas un Tūlkarmas bēgļu nometnēs Rietumkrastā, lai "iznīcinātu Irānas un islāmistu terora infrastruktūras, kas tur izveidotas". Viņš apsūdzēja Irānu, kas atbalsta palestīniešu bruņotos grupējumus Hamās un Palestīniešu islāma džihāds, ka tā mēģina atklāt "otro fronti" pret Izraēlu Rietumkrasta teritorijā.

"Mēs pret šiem draudiem vērsīsimies ar tādu pašu apņēmību, kāda mums bija, vēršoties pret terora infrastruktūru Gazā. Tostarp izmantosim palestīniešu iedzīvotāju evakuāciju uz laiku un arī citus nepieciešamos līdzekļus. Šis ir karš, un mums tajā jāuzvar," paziņoja ministrs.

Izraēlas bruņotie spēki veic gandrīz ikdienas operācijas Rietumkrastā paralēli karam, kas sākts pēc 7. oktobra iebrukuma Izraēlā. To mērķis esot centieni ierobežot bruņotu islāmistu kaujinieku darbību. Palestīniešu Veselības ministrija apgalvo, ka kopš kara sākuma Gazā pirms 10 mēnešiem Izraēlas spēki Rietumkrastā nogalinājuši vismaz 652 palestīniešus. Daudzi no viņiem ir bijuši kaujinieki, taču daļa – vienkārši civiliedzīvotāji. ANO pagājušajā nedēļā paziņoja, ka kopš 7. oktobra Rietumkrastā nogalināti vairāk nekā 600 palestīniešu. 589 nonāvējusi Izraēlas armija, 11 – ebreju apmetņu iedzīvotāji.

Liela daļa Rietumkrasta atrodas Izraēlas armijas pārvaldībā, dažos reģionos ir ierobežota Palestīniešu pašpārvaldes kontrole. Rietumkrastā dzīvo ap trim miljoniem palestīniešu un vairāk nekā pusmiljons ebreju izveidoto apmetņu iedzīvotāju.

BBC, atsaucoties uz vietējiem žurnālistiem, vēsta, ka šīsnedēļas Izraēlas Aizsardzības spēku operācija Rietumkrastā esot tik apjomīga un intensīva, kāda tur nav pieredzēta kopš otrās palestīniešu sacelšanās (intifadas) laikiem pirms divām desmitgadēm. Pienākušas ziņas par Izraēlas armijas militārajām aktivitātēm arī Nāblusas un Tūbāsas pilsētā un apšaudēm ar palestīniešu kaujiniekiem urbānajās bēgļu nometnēs.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Centrāleiropa gatavojas lietavām un plūdiem

Centrāleiropas valstis gatavojas spēcīgām lietavām un plūdiem, kas nedēļas nogalē tiek prognozēti Čehijā, Polijā, Austrijā, Vācijā, Slovākijā un Ungārijā.

Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits