Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Ķīnā arestēti gandrīz 1000 pasaules gala sektas biedru

Ķīnā aizturēti gandrīz 1000 pasaules gala sektas biedru, kuri aicinājuši gāzt valdošo Komunistisko partiju, ceturtdien vēsta vietējie plašsaziņas līdzekļi. Sekta Visvarenais Dievs tiek apsūdzēta par pasaules gala baumu izplatīšanu un savu sekotāju aicināšanu noslaktēt "sarkano [komunisma] pūķi", vēsta Ķīnas valsts mediji.

Likumsargu operācijā, kas pagājušajā nedēļā sākās visā Ķīnas teritorijā, kopumā aizturēti teju 1000 sektas sekotāju. Ķīnas mediji šo sektu dēvē par "ļaunu kultu". Vairāk nekā 350 sektas Visvarenais Dievs biedru aizturēti Guidžou provincē valsts dienvidrietumos, bet Cjinhai provincē Ķīnas ziemeļrietumos par "nelikumīgu pulcēšanos" arestēti vairāk nekā 400 sektas sekotāju.

Sekta paredz, ka piektdien sāksies trīs tumsas dienas, un ir aicinājusi savus biedrus gāzt Ķīnas Komunistisko partiju, kuru tā dēvē par "lielo sarkano pūķi". Sektas biedri tic, ka sākusies jauna ēra "sieviešu kārtas Jēzus" vadībā un ka pasauli satricināts cunami un zemestrīces.

Ķīnas laikraksti sektai velta asu nopēlumu, apgalvojot, ka "tā pat izmanto "seksa komunikāciju" un aicina sektā esošās sievietes izmantot savu pievilcību, lai pavedinātu vientuļus vīriešus".

Sekta dibināta pagājušā gadsimta 90.gadu sākumā.  Sektas biedri, lai noslēptu savu patieso identitāti, izmanto pseidonīmus, un tiem nav ļauts nēsāt mobilos telefonus vai citas saziņas ierīces.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits