Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +8 °C
Skaidrs
Svētdiena, 28. aprīlis
Terēze, Gundega

Ķīnas aizsardzības ministrs apmeklēs Krieviju un Baltkrieviju

Ķīnas aizsardzības ministrs ģenerālis Li Šanfu šonedēļ apmeklēs Krieviju un Baltkrieviju, pirmdien paziņojusi Pekina.

Pēdējo gadu laikā Maskava un Pekina saglabājusi tuvas attiecības, un Ķīna ir atteikusies nosodīt Krievijas iebrukumu Ukrainā, faktiski atbalstot Maskavu. Pēdējā laikā abu valstu starpā notikušas arī augsta līmeņa vizītes un telefonsarunas.

Li ir atteicies tikties ar ASV kolēģiem, kamēr Vašingtona neatcels pret viņu noteiktās sankcijas par Krievijas militāro tehnoloģiju iepirkumiem.

Krievijas diktatora Vladimira Putina palīgs pagājušajā mēnesī paziņoja, ka Putins plāno oktobrī apmeklēt Ķīnu, un Ķīnas prezidents Sji Dzjiņpins martā devās valsts vizītē uz Maskavu, kur paziņoja, ka abu valstu attiecības ieiet jaunā ērā.

Jūlijā Ķīna un Krievija sarīkoja arī kopīgas jūras spēku mācības, Li aicinot uz ciešāku divpusējo sadarbību starp abu valstu karaflotēm. Relefonsarunā ar Krievijas karaflotes virspavēlnieku admirāli Nikolaju Jevmenovu, Li pauda cerību, ka abas valstis varētu "stiprināt saziņu visos līmeņos", paziņoja Ķīnas Aizsardzības ministrija.

"Pēc Krievijas aizsardzības ministra Sergeja Šoigu un Baltkrievijas aizsardzības ministra Viktora Hreņina ielūguma no 14. līdz 19.augustam valsts padomnieks un aizsardzības ministrs Li Šanfu dosies uz Krieviju, lai piedalītos 11.Maskavas konferencē par starptautisko drošību, un apmeklēs Baltkrieviju," paziņoja Ķīnas Aizsardzības ministrijas preses pārstāvis.

Paredzēts, ka Li teiks runu starptautiskajā drošības forumā un tiksies ar Krievijas un citu valstu aizsardzības resoru vadītājiem, sacīja preses pārstāvis.

Ķīnas Komunistiskās partijas Centrālkomitejas ārlietu nodaļas vadītājs Vans Ji pagājušajā nedēļā sazvanījās ar Krievijas ārlietu ministru Sergeju Lavrovu un sarunā atzinīgi novērtēja abu valstu praktisko sadarbību. Vans sacīja Lavrovam, ka Pekinai un Maskavai "jāturpina uzturēt ciešu stratēģisko koordināciju, jāveicina pasaules multipolarizācija un starptautisko attiecību demokratizācija", teikts Ķīnas Ārlietu ministrijas paziņojumā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits