Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Ķīnas prezidents nākamnedēļ apmeklēs Krieviju

Ķīnas prezidents Sji Dzjiņpins nākamnedēļ apmeklēs Krieviju, piektdien paziņojusi Pekina.

"Pēc Krievijas Federācijas prezidenta Vladimira Putina ielūguma prezidents Sji Dzjiņpins no 20. līdz 22.martam dosies valsts vizītē uz Krieviju," teikts Ķīnas Ārlietu ministrijas paziņojumā.

Tikmēr Kremlis paziņojis, ka Sji un Putins apspriedīs "stratēģisko sadarbību", arī starptautiskajā arēnā, kā arī parakstīs "svarīgus divpusējus dokumentus".

Ķīnas Ārlietu ministrijas pārstāvis preses brīfingā piektdien, atbildot uz žurnālistu jautājumiem, nevarēja apstiprināt ASV medijos iepriekš izskanējušo informāciju, ka Sji pēc sarunām ar Putinu plāno runāt ar Ukrainas prezidentu Volodimiru Zelenski.

Ķīnas ārlietu ministrs Ciņs Gans ceturtdien mudināja Kijivu un Maskavu atsākt miera sarunas, cik vien drīz iespējams, savukārt Ukrainas ārlietu ministrs Dmitro Kuleba norādīja, ka sarunā ar Ķīnas kolēģi spriests arī par Ukrainas teritoriālās integritātes svarīgumu.

Pekina "cer, ka visas puses saglabās mieru, izrādīs savaldību, atsāks miera sarunas iespējami drīz un atgriezīsies uz politiskā noregulējuma ceļa," Ciņs telefonsarunas gaitā sacīja Kulebam.

Baltais nams ceturtdien atzinīgi izteicās par Zelenska un Sji iespējamajām sarunām, vienlaikus mudinot Pekinu, ka tai nevajadzētu pieturēties pie vienpusēja skatījuma uz Krievijas karu pret Ukrainu.

ziņa papildināta pēc 3. rindkopas

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits