Laika ziņas
Šodien
Migla
Sestdiena, 21. septembris
Matīss, Modris, Mariss

Medvedevs tuvākajā laikā paziņošot, vai kandidēs

Krievijas prezidents Dmitrijs Medvedevs pusotru stundu ilgušajā preses konferencē trešdien neatklāja, vai kandidēs nākamā gada prezidenta vēlēšanās, taču pateica, ka lēmums tiks paziņots tuvākajā laikā, ziņo Reuters.

D. Medvedevs gan uzsvēra, ka viņa attiecības ar premjerministru Vladimiru Putinu esot ne tikai tādas, ko raksturojot ar vārdu «tandēms». Viņu attiecībām esot 20 gadu. Viņi viens otru visai labi pazīstot un sajūtot. «Mēs esam domubiedri, mūsu viedokļi par galvenajiem valsts attīstības principiem ir ļoti tuvi, lai gan tas nenozīmē, ka mūsu viedokļi sakrīt par visu,» teica prezidents.

Runājot par ārpolitiku, D. Medvedevs ieteica Ukrainai ātrāk tikt skaidrībā par savām prioritātēm. Ja tā izvēlēsies «Eiropas vektoru», tai būšot grūtāk rast kopsaucējus ar Krieviju, Baltkrieviju un Kazahstānu: «Nevar sēdēt uz diviem krēsliem, jāizdara izvēle!»

D. Medvedevs arī paziņoja, ka Krievijai un NATO jāvienojas par pretraķešu aizsardzības plāniem. Ja ASV forsēšot pretraķešu aizsardzības sistēmu izvietošanu Eiropā, Krievija varot atteikties no līguma par stratēģiskajiem uzbrukuma ieročiem izpildes. «Mums saka, ka pretraķešu aizsardzības sistēmas paredzētas, lai aizsargātos pret Irānu. Taču tai nav šādu uzbrukumu iespēju. Tātad šī pretraķešu aizsardzība vērsta pret mums? Ja neizdosies vienoties ar ASV, nāksies attīstīt kodolarsenāla triecienspēju,» prognozēja D. Medvedevs.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits