Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +2 °C
Apmācies
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

Nozares portāls: airBaltic ir jaunākā lidmašīnu flote Eiropā

Katra Latvijas nacionālās lidsabiedrības airBaltic lidmašīna ir vidēji 2,4 gadus veca, kas ir zemākais rādītājs Eiropas reģionā, liecina avio nozares portāla ch-aviation.com informācija.

Savukārt globālajā rangā Latvijas lidsabiedrība ierindota kopējā piektajā vietā.

Kā aģentūrai LETA pauda "airBaltic" izpilddirektors Martins Gauss, lidsabiedrība ir pagodināti saņemt atzinību kā lidsabiedrība ar modernāko lidmašīnu floti Eiropā. "Kopš 2020.gada maija mēs visus lidojumus veicam tikai ar viena tipa lidmašīnām - "Airbus A220-300", tādējādi vienkāršojot floti un gūstot papildu ieguvumus no šo lidmašīnu efektivitātes. Mēs uzskatām "Airbus A220-300" par vienu no mūsu galvenajām konkurences priekšrocībām, kas mums sniedz ieguvumu gan šodien, gan sniegs arī nākotnē. Viena no mūsu "Airbus" lidmašīnām spēj gūt aptuveni 20 miljonu eiro ienākumus gadā, ja mēs nākotnē to spēsim efektīvi izmantot. "airBaltic" gadījumā tas nozīmētu ienākumus gandrīz viena miljarda eiro apmērā 2025.gadā," teica Gauss.

Par pasaulē jaunāko lidmašīnu floti "ch-aviation.com" atzinis Āfrikas reģiona "Uganda Airlines", kuras lidaparāti ir vidēji 1,15 gadus veci, otrajā vietā ir Dienvidamerikas reģiona "SKY Airline", kuru lidmašīnas ir vidēji 1,34 gadus vecas, trešajā vietā - Āzijas "SalamAir" ar lidmašīnu vidējo vecumu 1,9 gadi un ceturtajā - Dienvidamerikas "JetSMART" - ar vidējo vecumu 2,27 gadi.

Savukārt Eiropas reģiona otra jaunākā lidaparātu flote ir Krievijas "Azimuth" ar vidējo lidmašīnu vecumu 3,15 gadi, trešajā pozīcijā - Spānijas "Binter Canarias" ar vidējo lidmašīnu vecumu 3,53 gadi, ceturtajā vietā - Zviedrijas "Braathens Regional Airways" ar vidējo vecumu 4,14 gadi, bet piektajā - Krievijas "Pobeda", kuras lidmašīnu vidējais vecums ir 4,99 gadi.

"ch-aviation" dibināts 1998. gadā Šveicē, un ir kļuvusi par ietekmīgu aviolīniju informācijas sniedzēju. Lai noskaidrotu, kurām lidsabiedrībām pašlaik ir jaunākās lidmašīnu flotes, "ch-aviation" uztur lidmašīnu flotu datubāzi ar vairāk nekā 5000 pārvadātājiem un vairāk nekā 65 000 lidmašīnu no visas pasaules.

Jau ziņots, ka "airBaltic" pagājušajā gadā kopumā pārvadāja 1,34 miljonus pasažieru, kas ir par 73% mazāk nekā 2019.gadā, tostarp pagājušā gada februārī aviokompānija pārvadāja 285 100 pasažieru.

Latvijas valstij pieder 96,14% balsstiesību "airBaltic" kapitālā, bet finanšu investoram, Dānijas uzņēmējam Larsam Tūsenam piederošajam "Aircraft Leasing 1" - 3,86%.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Krievijā nogāzies bumbvedējs Tu-22M3

Krievijā Stavropoles novadā nogāzies Ukrainas spēku notriekts Krievijas tāla darbības rādiusa bumbvedējs Tu-22M3, piektdien pavēstīja Ukrainas un Krievijas amatpersonas.

Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits