Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Pētījums: Cilvēku apmierinātība ar dzīvi mazinās

Pēc ikgadējā pētījumu aģentūras Gallup pētījuma par cilvēku emocionālo apmierinātību ar dzīvi, ir atklāts, ka cilvēki paliek dusmīgāki, stresa līmenis palielinās, un raizes par dzīvi - līdz ar to.

Pētījumā kopā piedalījās aptuveni 150 000 respondentu no 140 valstīm, no kuriem viena trešā daļa atzina, ka dzīvo stresā, kamēr viens no katriem pieciem cilvēkiem pieredzējis dusmas vai skumjas, ziņo BBC.

Aptaujā kopumā bija desmit jautājumi, no kuriem pieci veidoti, lai noteiktu cilvēku pozitīvās emocijas, un pieci - lai izmērītu negatīvās emocijas vienu dienu pirms pētījuma veikšanas. Piemēram, pie pozitīvajiem jautājumiem piederēja jautājumi par to, vai cilvēki ir izgulējušies un vai viņi dienas laikā ir smaidījuši, bet pie negatīvajiem - vai ir izjustas sāpes, stress vai skumjas. 

Pēc iegūtajiem datiem var secināt, ka visnegatīvākais indekss ir Čadas Republikā, otro vietu ieņemot Nigērijai, bet vispozitīvākais - Paragvajas Republikā, tai seko Panamas Republika, kamēr ASV ierindojas 39.vietā, Apvienotā Karaliste - 46.vietā, bet Indija ieņem 93.vietu no 140, raksta BBC. 

Gallup apgalvo, ka dati pierāda, ka Latīņamerikas valstīs cilvēki ir pozitīvāki un priecīgāki, jo savu uzmanību koncentrē uz lietām, kas viņus padara laimīgus. Čadas Republika uzrāda visaugstākos negatīvos rādītājus, aptaujātajiem minot, ka kādā dzīves brīdī pēdējā gada laikā viņi ir jutuši izsalkumu un nevarējuši atļauties pārtiku, kā arī 61% no aptaujātajiem ir izjutuši fiziskas sāpes. 

Par spīti tam, ka Čadas Republikā ir visaugstākie negatīvās pieredzes indeksi, Grieķija un ASV ir tās valstis, kuru iedzīvotāji uzrādīja visaugstākos stresa rādītājus. Grieķijā 59% no aptaujātajiem atzina, ka ir izjutuši stresu dienu pirms pētījuma, kamēr ASV seko Grieķijai pa pēdām, uzrāda līdzīgus rezultātus - 55% teicās piedzīvojuši stresu. 

Top komentāri

Jens Z
J
Nav ko brīnīties - daudzas valdības transnacionālo korporāciju pavadā turpina pārdalīt reālās vērtības par labu finanšu sektoram, un līdz ar to aizvien lielākam iedzīvotāju vairumam paliek aizvien mazāk, no kā iztikt, un aizvien vairāk saasinās konkurence par elementāru vajadzību apmierināšanu, uz spēles tiek likts un tirgots daudz kas tāds, ko puslīdz civilizētā sabiedrībā vēl pirms nedaudziem gadiem nemaz nevarēja iedomāties kā preci. Ekonomiskās plēsonības radītā nemitīgā kultūras līmeņa pazemināšanās daudzās valstīs protams normālam cilvēkam rada stipru diskomforta sajūtu. Vides piecūkošana, dabas resursu izniekošana, pilsētnieciska, neražojoša dzīvesveida slavināšana, utt. utjpr.
Irlielāmērāticams
I
ka vajag palielināt negatīvās informācijas masu ... varbūt paliks apmierinātāki?
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits