Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +2 °C
Skaidrs
Trešdiena, 24. aprīlis
Nameda, Visvaldis, Ritvaldis

Premjers: Portugāle no privatizācijas cer iegūt septiņus miljardus eiro

Portugāle cer pabeigt privatizācijas programmu līdz 2012.gada beigām un iegūt no tās septiņus miljardus eiro (aptuveni piecus miljardus latu), pirmdien intervijā franču laikrakstam "Le Figaro" norāda Portugāles premjerministrs Pedro Pasušs Koelju.

Kā ziņots, Portugāle martā bija spiesta lūgt starptautisko aizdevēju finansiālu palīdzību, un Eiropas Savienība (ES) un Starptautiskais Valūtas fonds (SVF) tai piešķīra 78 miljardus eiro (54,81 miljardu latu) lielu aizdevumu apmaiņā pret vērienīgiem taupības pasākumiem, tostarp arī valsts īpašumu privatizāciju.

Premjerministrs paziņoja, ka šobrīd notiekot veto tiesību ierobežošana valsts uzņēmumos, bet līdz novembra vidum paredzēts sākt privatizācijas procesu enerģētikas sektorā.

Privatizācija ir bijusi viens no galvenajiem kreditoru nosacījumiem, piešķirot aizdevumus Portugālei, kā arī Grieķijai un Īrijai. ES un SVF par neapmierinājumu Grieķija līdz šim nav guvusi ievērojamu progresu savā privatizācijas programmā.

Portugālē privatizācijai tiks nodotas elektroapgādes, naftas un gāzes kompānijas, nacionālā aviokompānijā TAP, pasts, raidorganizācija RTP un citi uzņēmumi.

"Viss process būtu jāpabeidz līdz 2012.gada beigām ar mērķi iegūt vismaz septiņus miljardus eiro," paziņoja Koelju.

Premjers atklāja, ka par minētajiem uzņēmumiem interesi ir izrādījuši gan Eiropas, gan Brazīlijas, Ķīnas un vairāku arābu valstu investori.

Koelju paziņoja, ka brazīliešu investoru interesi par Portugāles vadītajiem uzņēmumiem ir apliecinājusi Brazīlijas prezidente Dilma Rusefa, bijušais prezidents Luišs Inasiu Lula da Silva, kā arī Brazīlijas Nacionālās attīstības bankas amatpersonas.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Maskavā atceļ "nemirstīgā pulka" gājienu

Maskavā drošības apsvērumu dēļ rīkotāji atcēluši 9.maijā plānoto "nemirstīgā pulka" gājienu, kas daudzviet Krievijā ticis rīkots Otrā pasaules kara dalībnieku piemiņai, otrdien pavēstīja am...

Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits