Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +8 °C
Skaidrs
Piektdiena, 10. maijs
Maija, Paija

Streika dēļ Beļģijā nestrādā veikali, skolas un transports

Četrās no desmit Beļģijas provincēm pirmdien ierasto dzīves ritumu jūtami ietekmējis streiks, kas sarīkots, protestējot pret valdības jaunajiem taupības pasākumiem.

Nekursē daļa sabiedriskā transporta, pilnīgi vai daļēji slēgtas skolas, apsīkusi rosība veselos tirdzniecības rajonos, bet Lježas pilsēta tikpat kā atgriezta no pārējās valsts, pilnīgi apstājoties vilcienu un autobusu satiksmei.

Intensīvākās satiksmes stundās visā valstī kursēja tikai puse no visiem vilcienu reisiem, paziņojis Beļģijas dzelzceļa uzņēmums Infrabel.

Pilnībā apturēta Thalys ātrvilcienu satiksme starp Beļģiju un Vāciju, bet reisus uz Parīzi un Londonu streiks šoreiz nav skāris.

Lježā slēgti daudzi lielveikali un streikotāji bloķējuši pieeju tirdzniecības rajoniem. "Reti gadījies redzēt ko tādu. Esam parādījuši, ka spējam apturēt visas ekonomiskās aktivitātes," izteicies viens no akcijas rīkotājiem.

Gentes reģionā aptuveni 8000 streikotāju bloķējuši piekļuvi pustūkstotim privātuzņēmumu, liecina arodorganizācijas FGTB sniegtie dati.

Pirmdienas streiki ir daļa no virknes protesta akciju, kas aizsākās pagājušajā mēnesī ar protesta gājienu pret valdību, kurā piedalījās vismaz 100 000 cilvēku. Sadursmēs starp policiju un protestētājiem cieta 112 kārtības sargi.

15.decembrī Beļģijā iecerēts vispārējs streiks.

Arodbiedrības, sociālisti, zaļie un galēji kreisi noskaņotās partijas iebilst pret premjerministra Šarla Mišela valdības reformu plāniem vairākās jomās, tostarp pensijas vecuma palielināšanu no 65 līdz 66 gadiem līdz 2025.gadam un līdz 67 gadiem līdz 2030.gadam. Valdība arī iecerējusi samazināt izdevumus civildienesta uzturēšanai un kultūras un zinātnes finansēšanai.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Krievi mēģinājuši uzbrukt Harkivas apgabalā

Krievi piektdien mēģinājuši veikt sauszemes uzbrukumu pāri robežai Harkivas apgabalā, un kaujas tur turpinās, pavēstīja Ukrainas Aizsardzības ministrija.

Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits